Anlık Bildirim

Renault Arkana ortaya çıktı; işte Fransız üreticinin çok konuşulan coupe-SUV modeli

Fransız üretici Renault'un çok konuşulan coupe SUV modeli Arkana, Rusya'nın başkenti Moskova'da görücüye çıktı. Tasarımı tamamen gözler önüne serilen aracın Avrupa'da satışa sunulmayacağı söyleniyor.

Renault Arkana ortaya çıktı; işte Fransız üreticinin çok konuşulan coupe-SUV modeli Tam Boyutta Gör
 

Renault, ilk etapta Rusya’da sonrasında ise dünya çapında satışa sunacağı yeni coupe SUV modeli Renault Arkana’nın dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Fransız üretici 2018 Moskova Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Renault Arkana’nın bir şov aracı olduğunun altını çizdi. Yani karşımızda duran aracın seri üretime yakın bir prototip olduğunu düşünebiliriz.

Premium coupe SUV modellerine bakıp da iç geçirenlerin imdadına yetişeceği söylenen Renault Arkana’nın çok konuşulan ismi Latincede gizli anlamına gelen “arcanum” kelimesinden türetilmiş. Zira Fransız üretici Arkana’nın tasarımını gizem, cazibe ve öncü ruh kelimelerinin vücut bulmuş hali olarak tanımlıyor. C segment bir crossover olan Renault Arkana, Dacia Duster ve Rusya’ya özel Renault Kaptur’daki platformun geliştirilmiş bir versiyonunu kullanıyor.

Avrupa'da satışa sunulmayacak 

Renault Arkana’nın teknik detayları henüz belli olmasa da, dört tekerden çekiş sistemiyle birlikte satışa sunulacağı ve arazi sürüş yeteneğinin üst düzey olacağı söyleniyor. 19 inç büyüklüğündeki tekerlekler üzerine oturtulan araç yerden yüksekliği ve arkaya doğru eğimli çatı hattıyla dikkat çekiyor. Renault Arkana’nın ön ve arka tasarımı Fransız üreticinin son yıllardaki tasarım dilinden fazlasıyla izler taşıyor.

2019 yılından başlayarak ilk etapta Rusya’da satışa sunulacak Renault Arkana, daha sonra Asya başta olmak üzere diğer bölgelerde de satılacak. Fakat aracın Avrupa’da satışa sunulmayacağı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13231 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
renault arkana, renault coupe suv ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim