Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu’ndan Sahibinden.com’a 10 milyon lira ceza!

Rekabet Kurumu, pazardaki hakim durumunu kötüye kullandığı ve aşırı fiyat uyguladığı gerekçesiyle sahibinden.com'a 10 milyon lirayı aşkın tutarda para cezası kesti.
Rekabet Kurumu, Sahibinden.com ile ilgili soruşturmanın kararını açıkladı. Sahibinden.com’a yaklaşık 10 milyon TL ceza kesti.

Yüksek fiyat uyguladığı için Sahibinden.com’a 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğine yönelik açılan soruşturma tamamlandı. Firmanın rekabet kurallarını ihlal ettiği kanısına varıldı.

Cezanın nedeni

Vasıta ve emlak satış/kiralama listelemelerinde aşırı fiyat uyguladığı gerekçesiyle sahibinden.ccom’a 10.680.425 lira para cezası kesildi.

Rekabet Kurumu'nun açıklaması:

"01.10.2018 tarihinde yapılan Rekabet Kurulu toplantısında 18-36/584-285 sayı ile aşağıdaki nihai karar alınmıştır:

- Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’nin, vasıta satış hizmetlerine yönelik on-line platform hizmeti ve emlak satış/kiralama hizmetlerine yönelik on-line platform hizmeti pazarlarında hâkim durumda bulunduğuna oybirliği ile,

- Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’nin bu pazarlarda aşırı fiyatlama yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi çerçevesinde hâkim durumunu kötüye kullandığına oyçokluğu ile,

- Bu nedenle, 4054 sayılı Kanun’un 16. maddesinin üçüncü fıkrası ve “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik”in 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ve ikinci fıkrası ile üçüncü fıkrasının (a) bendi uyarınca 2017 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi geliri üzerinden,

 Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’ye 10.680.425,98TL idari para cezası verilmesine oyçokluğu ile, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, karar verilmiştir."


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26821 kez okundu.
50 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ceza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim