Anlık Bildirim

Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri

Raspberry mini bilgisayarlar Pi 4 Model B ile yenilendi. Çift monitör desteği ve tercihinize göre farklı RAM seçenekleri öne çıkan özelliklerinden. Detaylar haberimizde.
Raspberry Pi 4 Model B özellikleri ve fiyatı Tam Boyutta Gör
Mini boyutta bilgisayarlar üreten Raspberry Pi Vakfı en yeni modelini duyurdu. Raspberry Pi 4 Model B ismindeki yeni versiyon, geliştiricilere birçok önemli özellik sunuyor. Tabii ki her zaman olduğu gibi uygun fiyat odağını da kaybetmiyor.

Raspberry Pi 4 Model B özellikleri

Raspberry Pi 4 Model B’deki ilk değişim işlemci tarafında. Yine Broadcom üretimi olan BCM2711 işlemcisi 1.5Ghz hızında 4 adet Cortex-A72 çekirdeğine sahip. H.265 desteği sayesinde 4K 60 FPS video çıkışına imkan tanınıyor. Bu noktada şaşırtıcı olan ise Pi 4 modeli üzerinde artık iki adet micro-HDMI portu bulunması. Yani Raspberry Pi 4’e çift monitör bağlamanıza imkan tanınıyor. Bluetooth 5.0 desteği, iki adet USB 3.0 portu gibi özellikler ise bağlantı noktasındaki gelişmeler. Tabii ki 802.11ac WiFi, gigabit Ethernet ve iki adet USB 2.0 portu vb. alışık olduğumuz özellikler yerini koruyor.

Cihazın RAM kapasitesinde ise yine bir yenilik görüyoruz. Raspberry Pi 4 Model B’yi farklı RAM seçenekleri ile almanıza imkan tanınıyor. Başlangıç modelinde 1 GB RAM mevcut. Ancak isteğinize göre 2 GB veya 4 GB RAM’li modellerden birini tercih edebilirsiniz.

Raspberry Pi 4 fiyatı

Raspberry Pi 4, temelinde geliştiriciler için hazırlanan bir mini bilgisayar olsa da gerek gündelik bilgisayar gerekse de medya oynatıcısı olarak kullanan birçok kişi mevcut. Kazandığı yeni özellikler, bu tarz farklı kullanım senaryolarını tercih eden kullanıcılara da rahatlık sağlayacaktır. Farklı RAM seçenekleri olduğu için fiyat seviyesi de değişiyor. 1 GB RAM’li başlangıç modeli 35 dolar fiyat etiketiyle sunulacak. Daha fazla RAM’e ihtiyaç duyanlar için 2 GB RAM’li model 45 dolar, 4 GB RAM’li en üst model ise 55 dolar fiyata sahip. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11980 kez okundu.
45 kişi, toplam 90 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, raspberry pi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim