Anlık Bildirim
 
Son üst segment kartı olan RX Vega 64’ü 2017 yazında tanıtan AMD nihayet yeni modelini geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte duyurdu. Modele bazı teknik detayların paylaşıldığı sunuda ayrıca Radeon Vega 7’ye dair bazı performans sonuçları da paylaşılmıştı. Bunun ardından firma tarafından daha detaylı bilgi isteyenler için resmi slaytlar da paylaşıldı.

Teknik detaylar 

Test sonuçlarına geçmeden önce dilerseniz kartın detaylarına hızlı bir şekilde göz atalım sizlerle. TSMC’nin 7 nm üretim bandlarının kullanılmasıyla yeni Vega GPU’sunda RX Vega 64’ün 495 mm2’lik yüzey alanına kıyasla kaydadeğer bir küçülmeye gidilebilmiş ve ortaya 331 mm2’lik bir yonga çıkmış. Vega 20 kümesi yüzey alanı/performans açısından selefinin 1.8 katını sunarken bellek kapasitesi ise tam 2 katına çıkmış. Bellek band genişliğinde ise 2.1 katına yükselme görmekteyiz.

BIOS Flashlayarak 4 işlem ünitesi daha açılır mı? 

 GPU’nun kalbinde 60 adet işlem ünitesi içerisinde 3840 adet paralel işlem birimi yer almakta. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın sonlarında tanıtılan Radeon Instinct MI60’ta 64 ünite bulunuyordu. AMD görünüşe göre bunları kapatmış.
Burada insanın aklına çeşitli BIOS Flashlama işlemleriyle bu üniteleri açabilen kart çıkar mı sorusu gelmiyor değil. Zira iki yonga da benzer silikon üzerinde şekilleniyor. Eğer olur da açılabilirse işlem birimi 4096’ya tırmanacaktır bunu da ekleyelim. 1450 MHz’lik taban frekansta görev yapan yonga 1.8 GHz’e kadar tırmanabiliyor ki bu seviyede 13.8 TeraFLOPS’luk FP32 işlem kapasitesi elde ediliyor.

Bellek tarafında ise Vega 64’teki 2048 bit’lik bellek veriyolu desteğine sahip ve 483.8 GB/s’lik bellek bant genişliği sunan HBM 2 bellek, 4096 bit’lik bellek desteği sayesinde 1 TB/s bant geniliği sunan 4 adet bellek kümesiyle güncellenmiş.
Bellek kanadında dikkat çeken bir diğer nokta ise bellek kapasitesi, 16 GB’lık kapasite ile RTX 2080 Ti’ın 11 GB seviyesinde kalan kapasitesinden bile daha geniş alan sunan kart bu haliyle oyunların yanı sıra içerik üreticilerine de göz kırpıyor. Zaten AMD’nin slaytlarında kartının içerik üretim senaryolarındaki başarısına da yer vermesinden de bu anlaşılabiliyor.

Oyunlarda alınan sonuçlar 

Halen sekmeyi kapatmadıysanız şanslısınız, performans değerlerine ulaştınız. AAA sınıfı oyunlarda RX Vega 64’e kıyasla ortalama %25 daha hızlı olan Dünyanın ilk 7 nm kartı Fallout 76’da %68 öne geçebilmiş. 4K çözünürlükte gerçekleştirilen testler esnasında kullanılan ayarlar ise açıklanmamış.
Esport türü oyunlardan Rainbow Six Seige’de 4K için 100+ FPS, 2K için 200+ FPS sunan ve 1080P seviyesinde ise 300 üstü rakamlardan bahsedilen kartın Fortnite ve CS: GO’daki performans değerleri ise paylaşılmamış ancak daha yüksek rakamların görüleceğinden şüphe yok.

İçerik üreticilerine de hitap ediyor 

İçerik üretimi konusuna yukarıda değinmiştik, 3D modelleme benchmark’ında selefinden %27 daha hızlı olan yeni çözüm Luxmark HDR’da ise %62 daha hızlı olarak ölçülmüş ki aynı testte RTX 2080’den de %65 daha hızlı olduğunu aktaralım. Adobe Premier’de RX Vega 64’ten %29 daha hızlı olan Radeon Vega 7, RTX 2080’den ise %8 daha hızlı olarak gözlemlenmiş.
Son olarak DaVinci Resolve 15’te ise RX Vega 64’ten ve RTX 2080’ten sırasıyla %27 ve %2 daha hızlı olan yeni modelin fiyatı ise 699$. Kartın önümüzdeki şubat ayı içerisinde satışa sunulacağını belirterek sözlerimizi noktalayalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16047 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2019, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim