Anlık Bildirim
 
Nvidia Turing kod adlı yeni GPU’sunu barındıran kartlarıyla pazara ışın izleme sayesinde yeni bir soluk getirdi. Oyunlardaki gerçekçili arttıran detayın yanı sıra güncellenen modellerle yakalanan performans artışıyla RTX Super modelleri donanım dünyasında daha bir merakla incelenir oldu.

GPU-Z yazılımını sunan Techpowerup’taki ekipten bir ismin yaptığı keşifse bir hayli dikkat çekici. RTX Super ailesinde RTX 2070’teki GPU’yu kırparak RTX 2060 Super elde ederken RTX 2080’den de RTX 2070 Super ortaya çıkarmıştı.

Bilindiği üzere RTX serisi kartlar ilk başta daha yüksek frekanslarda çalışan A son ekli ve bu son eke sahip olmayan 2 farklı GPU’dan oluşuyordu. A son ekli GPU daha yüksek fiyata da sahip olmasına karşın daha sonraları Nvidia bütün kartlarda A serisi yüksek frekanslara ulaşabilen daha az defektli GPU’lara yer vermeye başlamıştı.

Aynı kart 3 farklı yonga 
 

Açığa çıkan aygıt ID’lerine göre Nvidia Super modellerinde 3 farklı GPU kullanıyor. Birinci yonga Founders Edition kartlarda yer alıyor. Diğer iki Turing GPU’su ise görünüşe göre hali hazırda elde var olan RTX 2070 ve 2080 GPU’larından elde edilmiş.
Henüz bu işlemin nasıl gerçekleştiği bilinmiyor ancak tahimnlere göre ekran kartı boot edilirken ID’nın sorgulandığı esnada görevli PCB’deki bir devre elamanının eklenmesi ya da çıkarılması gibi bir işlem uygulanmış olabilir.

Zira BIOS Flash işlemi konusunda Nvidia çok katmanlı koruma yöntemleri kullanıyor ve üreticilere bu işlemin anahtarını vermek istemiyor olabilir. Bunun sonucunda da üreticilerin de uygulayabileceği böylesi bir teknik geliştirilmiş olabilir.

Nedeni ne olabilir? 

Peki neden üreticiler örneğin 630 dolara sattığı 2080’i alıp da 2070 Super olarak 520 dolara satsın? 2060 Super için de örnek çoğaltılabilir ancak mantık aynı. Zira bu üretici tarafı için zarar demek.

Tahminlere göre Nvidia başlangıçta Super modellerinin stok konusunda sıkıntı yaşamaması için böyle bir stratejiye gitmiş olabilir ya da eski kartların yeni kartların satışını önlememesi için de bu yapılmış olabilir. Şöyle ki RTX 2080 630 dolardan satılırken bir çok oyuncu 500 dolar civarından alınabilinen RTX 2070 Super’i tercih edecektir ki bu da 2080’lerin elde kalması demektir.
Elde kalacağına daha düşük kar marjıyla satmak hem de bulunabilirliği arttırmak daha avantajlı olabilir. Dahası RTX Super modellerini düşünen bir kullanıcı düşünelim stok sıkıntısı yaşayan ve bulunamayan bir RTX 2070 Super’dense kullanıcı rakip firmayı tercih edebilir de ki bu tamamen bir kayıptır. Dolayısıyla bu yol oldukça mantıklı görünüyor. Üstelik eldeki GPU’larda satılmış olur.

Daha düşük fiyata yüksek performans olabilir mi? 

Dolayısıyla akıllarda şu soru beliriyor PCB’de yapılacak modifikasyonlarla ya da flashlama işlemleriyle daha uyguna alınan bir kartın performansı arttırılabilir mi? Türkçesi pazardan aldım 2070 Super eve geldim 2080 şeklinde olacak durum gerçekten heyecan verici. Önümüzdeki günlerde yapılacak denemelerin sonucunu zaman gösterecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5042 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rtx 2070 super, rtx 2060 super ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim