Anlık Bildirim

Bildiğiniz üzere hem DRAM piyasasında he mde NAND Flash piyasasında fiyatlarda son bir yıl içerisinde fiyatlar hızla düşüyor. Buna karşın pazardan gelen son haberler fiyatların artacağına işaret ediyor. Sistem toplayacakların elini çabuk tutması gerekebilir.

2 haftada %23 fiyat artışı 

DRAMeXchange’in fiyat konusunda esa aldığı 8 Gb’lik yonga fiyatı geçtiğimiz haftayı 3.74$’dan kapattı. Bu da bir önceki haftaya göre %14, 2 haftalık dilim içinse %23’lük artışa tekabül ediyor.
Her şey güzel giderken yine neden fiyatlar tırmanmaya başladı sorusunun cevabı ise Japonya’nın aldığı kararla Güney Kore’ye yüksek teknoloji ürünlerinin aktarımını kısıtlamasında yatıyor. Üzerine bir de Toshiba’nın üretim tesislerinde meydana gelen elektrik kesintisi sonucu üretimde yaşanan duraksama da eklenince fiyatlar bu seviyeye gelmiş durumda.
Daha da kötüsü eğer Samsung ve SK Hynix gibi Güney Kore’deki iki büyük üretici bu karardan etkilenirse fiyatların dik bir şekilde tırmanışa geçebileceğinden korkuluyor. Buna karşın Güney Kore’deki yatırımcılar henüz karardan etkilenmemiş görünüyor zira Japon hisselerini satın almaya devam ediyorlar. Umarız ilerleyen günlerde daha yeni düşen DRAM fiyatları tekrardan uçuşa geçmez. Aksi takdirde üreticilerin bahanesi bu sefer de yine hazır görünüyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16554 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dramxchange, dram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim