Anlık Bildirim

Qualcomm patent ihlali yapılan her iPhone için Apple'dan 1.40 dolar istiyor

Çip üreticisi Qualcomm ve Apple arasındaki patent savaşları hız kesmeden devam ediyor. Gelen haberlere göre Qualcomm, en son davada Apple'dan iPhone başına 1.40 dolar tazminat talep ediyor.
İki teknoloji devi Qualcomm ve Apple arasındaki patent savaşlarına ve mahkeme haberlerine alışkınız. Gelen yeni haberlere göre çip üreticisi Qualcomm son davada Apple'dan patent ihlali için 31 milyon dolar tazminat ödemesini istediği belirtiliyor.

Apple için büyük bir ceza değil

Bildiğiniz gibi Qualcomm, Apple'ın ürettiği iPhone modelleri için çip üretiyordu. Apple, Intel ile çalışmaya başlayınca Qualcomm önceki iPhone modellerinde kullanılan patentli teknolojilerin, yenilerinde izinsiz olarak kullanıldığı gerekçesiyle Apple'ı mahkemeye vermişti. Söz konusu üç patentten iri telefonu açarken hızlı ağ bağlantısına izin verir, diğeri grafik işlemeye ve pil korumasına yardımcı olur ve sonuncusu modemle bir uygulamanın işlemcisi arasındaki trafiği etkin bir şekilde yönlendirerek veri indirmelerini iyileştiriyordu.
Qualcomm bu üç patente toplu olarak iPhone başına 1.40 dolar fiyat biçti. Son mahkemede Qualcomm tarafından çağrılan ekonomi uzmanı ve uzman tanık olan Patrick Kennedy'ye göre bu 1.40 dolarlık rakam, patent ihlali yapılan iPhone sayısına oranla 31 milyon dolara denk geliyor. 31 milyon dolar Apple gibi trilyon dolarlık şirket için küçük gibi görünebilir ancak, şirketin iPhone satışlarına herhangi bir sınırlama getirilmesinden korktuğu da sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim