Anlık Bildirim

Qualcomm akıllı saatler için daha güçlü bir işlemci geliştiriyor

Yayınlanan yeni bir rapora göre teknoloji şirketi Qualcomm, akıllı saat modellerinde kullanılacak olan çok güçlü bir işlemci üzerinde çalışıyor. Peki bu işlemcinin farkı ne olacak?
Her ne kadar Qualcomm şirketinin Snapdragon Wear 3100 platformu şimdiye kadar pek çok akıllı saat modelinde görülmemiş olsa da, şirketin daha güçlü bir işlemci üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Gelen haberler, geliştirilen yeni çipin uzun kullanım süresi ve düşük pil kullanımı sunacağı yönünde.

Performansı önemli ölçüde arttıracak

Snapdragon Wear 3100, 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen 32 bitlik bir platformdu. WinFuture'a göre Qualcomm'un Wear OS cihazları için geliştirdiği yeni yonga seti, 12nm Cortex A53 CPU çekirdeği ile 64 bit desteğine sahip olacak. Raporda yeni çipin Snapdragon Wear 429 veya Wear 2700 olarak adlandırılabileceğine de yer verilmiş. Bu yeni platformun Wear OS cihazların performansını önemli ölçüde arttıracağı da ifade ediliyor.
Yayınlanan haber, Qualcomm'un Wear 429 olarak adlandırılması muhtemel olan yonga seti için mevcut test platformlarını, 1 GB LPDDR3 RAM ve 8 GB eMMC depolama olarak belirlediği yönünde. Çipin, Snapdragon 429 platformunun geliştirilmiş versiyonu olacağı söyleniyor. Bu platform son zamanlarda bazı orta segment Android akıllı telefon ve tabletlerde kullanışmıştı. Qualcomm'un konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmadığını da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim