Anlık Bildirim

Qualcomm 8cx işlemcisi ile her zaman açık bilgisayarlar gelişiyor

Çok az güç tüketen işlemciler sayesinde her zaman açık olan bilgisayarlar üreticilerin yeni hedefi. Qualcomm Snapdragon 8cx işlemcisi ile bu bilgisayarlara daha iyi performans sunmaya hazırlanıyor.
Qualcomm 8cx, ile her zaman açık bilgisayar Tam Boyutta Gör
Gündelik bilgisayarlarımız güçlü işlemciler ile donatılsa da batarya süreleri oldukça kısıtlı. Akıllı telefonlarımızda yakından tanıdığımız Snapdragon işlemcili bilgisayar sayesinde bu durum artık son buluyor. Qualcomm'un en son tanıttığı Snapdragon 8cx işlemcisi yardımıyla bu notebooklar daha performanslı bir hale geliyor.

Her zaman açık Windows bilgisayarlar

Yeni tanıtılan işlemci çok az enerji tükettiğinden dolayı bilgisayarınızı saatlerce açık bırakabiliyorsunuz. Wifi bağlantısı ve arka plan programları durmaya devam ettiği için aynı cep telefonlarımızdaki gibi önemli bildirimlerinizi alarak bilgisayarı sürekli kullanabileceksiniz. Qualcomm önceki denemelere kıyasla yeni 8cx’in performans noktasında oldukça ilerde olduğunu belirtiyor.

Firma, işlemciyi tanıtmak için referans notebook hazırlamış. Cihaz işlemcisinden dolayı haliyle ARM tabanlı. Test edenlerin açıkladığına göre ARM cihazlar için geliştirilen Chromium ve Firefox tarayıcılarında oldukça fazla sekme ile çalışabiliyorsunuz. Aynı anda iki 4K monitöre başarılı bir şekilde görüntü de aktarabilmiş. Ayrıca test edenler Adobe Lightroom’da 116 fotoğrafı sıkıntısız bir şekilde düzenleyebilmişler. Firmanın belirttiğine göre Adobe Lightroom ARM’ye özel değil, direk olarak Windows için geliştirilen versiyon.

Kısacası gündelik işlerinizin üzerinden çok rahat bir şekilde kalkabilecek bir notebook ortaya çıkmış. Ayrıca her zaman açık olması ve bataryasının saatlerce dayanması oldukça faydalı. Görünen o ki 2019 her zaman açık kalan bilgisayarların yılı olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim