Anlık Bildirim

Porsche'den kritik hamle; Rimac'ın yüzde 10'unu satın aldı

Piyasaya süreceği ilk tam elektrikli aracına Taycan ismini veren Porsche, elektrikli hiper otomobil üreticisi Rimac'ın yüzde 10'unu satın alarak oldukça önemli bir adım attı. Detaylar haberimizde:

Porsche'den kritik hamle; Rimac'ın yüzde 10'unu satın aldı Tam Boyutta Gör

Rimac C_Two
İlk tam elektrikli aracı Mission E’yi üretim versiyonunda Taycan olarak adlandıracağını açıklayan Porsche, elektrikli araçlar konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstermek adına oldukça stratejik bir hamle yaptı. Alman üretici, Cenevre’de tanıttığı C_Two elektrikli hiper otomobili ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Rimac’tan yaklaşık yüzde 10’luk hisse alımı gerçekleştirdi.

Porsche ve Rimac arasında yapılan bu stratejik anlaşmanın iki tarafa da önemli katkıları olacak. Elektrikli hiper otomobilleriyle tanınan Hırvatistan merkezli üretici Rimac, aynı zamanda elektrikli araç bileşenleri de üretiyor. Porsche ile yapılan bu ortaklık, dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biri olmak isteyen Rimac için yeni kapıların açılması anlamına geliyor. Öte yandan Porsche ise Taycan ve sonrasındaki elektrikli araçların gelişiminde Rimac’ın teknolojilerinden faydalanarak oldukça heyecan verici projeler ortaya çıkarabilecek.

2009 yılında Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de kurulan Rimac, şuan yalnızca 400 kişilik bir kadroya sahip. Şirketin Concept One adı verilen hiper aracı 1.300 beygir güce sahipti. 0-100 km/s hızlanmasını 3,3 saniyede tamamlayan araç maksimum 355 km/s hıza ulaşabiliyordu. C_Two adı verilen yeni otomobilde üretilen güç 1.900 beygirin üzerine çıkarılarak önemli bir ilerleme kaydedildi. Görünen o ki Rimac’ın 400 kişiyle elde ettiği bu başarı Porsche’nin fazlasıyla dikkatini çekti.

Porsche’nin tam elektrikli aracı Taycan ise 592 beygirlik gücü ve 4 dakikalık hızlı şarj ile 100 kilometre menzil sunmasıyla dikkat çekiyor. Rimac ile yapılan ortaklığın ilerleyen zamanlarda karşımıza oldukça heyecan verici projeler çıkaracağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim