Anlık Bildirim

Porsche, dizelden vazgeçen ilk Alman üretici oldu

2018'in başlarında ortaya çıkan söylentiler sonunda resmileşti. Porsche Yöneticisi Oliver Blume, verdiği bir röportajda bundan böyle benzinli, elektrikli ve hibrit araçlara odaklanacaklarını söyledi.

Porsche, dizelden vazgeçen ilk Alman üretici oldu Tam Boyutta Gör

Yaşanan skandallar ve hükumetlerin uyguladığı ağır yaptırımlar, dünya genelinde dizel satışlarının gittikçe düşmesine neden oldu. Bu olayların ışığında bazı markalar dizelde ısrarcı olurken, Toyota ve Nissan gibi üreticiler de dizel motorlu araç satmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Dün yapılan resmi açıklamayla dizel otomobil pazarından çekilen üreticiler arasına Porsche de katıldı.

Volkswagen’in geçtiğimiz yıllardaki dizel skandalının etkileri hala geçmedi. Grup içerisindeki diğer markalara da sirayet eden bu durum, Porsche modellerinin de dahil olduğu dizel motorlu araç satışlarının gittikçe düşmesine neden oldu. Bu olaylar nedeniyle marka imajının yeterince zarar gördüğünü düşünen Alman üretici, sonunda dizele veda ettiğini resmi olarak doğruladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bundan böyle benzinli, elektrikli ve hibrit araçlara odaklanılacağı ifade edildi.

Bizim için ikinci plandaydı

Porsche’nin portföyünde artık dizel araçların yeri olmadığını belirten Oliver Blume (Yönetici), konuyla ilgili “Porsche dizeli şeytanlaştırmıyor. Sonuçta otomotiv sektörü için itici bir güç ve öyle olmaya da devam edecek. Fakat bir spor otomobil üreticisi olarak her zaman bizim ikinci planımızdaydı. Şimdi de markamızın geleceğinde dizele yer olmadığını fark ettik ve bu kararı aldık. Tabii ki dizel araç sahibi müşterilerimize aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Porsche hiçbir zaman dizel motor üretmedi

Porsche’nin diğer markalar gibi dizelle güçlü bağları olan bir marka olmadığının altını çizen Blume, geçmişte sattıkları Audi kaynaklı dizel motorların şirket için büyük sorunlara neden olduğunu da sözlerine ekledi. Blume, “Biz hiçbir zaman kendi dizel motorumuzu geliştirmedik ve üretmedik. Ancak bu durum imajımızın zedelenmesini engellemedi. Dizel skandalı hem maddi hem manevi olarak büyük yaralar açtı.” şeklinde konuştu.

Alman üretici dizelden vazgeçmenin yanı sıra elektrikli araçlara büyük yatırımlar yapıyor. Elektrikli ve hibrit teknolojiler için 6 milyar euro yatırım yapan Porsche, 2025 yılına gelindiğinde ürün gamındaki her modelin bir elektrikli versiyona sahip olacağını iddia ediyor. Tamamen elektrikli Porsche Taycan, üreticinin elektrikliye geçiş sürecindeki ilk adımını oluşturuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim