Anlık Bildirim

Porsche, Cayenne Coupe için yeşil ışık yaktı

Porsche Cayenne Coupe ile ilgili uzun süredir ortalıkta dolanan söylentiler nihayet doğrulandı. Autocar'ın haberine göre Porsche CEO'su yeni modelin üretimi için yeşil ışık yaktı. İşte detaylar...

Porsche, Cayenne Coupe için yeşil ışık yaktı Tam Boyutta Gör

Porsche Cayenne Coupe tasarım yorumu
BMW X6 modeli ile popülerlik kazanan coupe-SUV segmentinin son katılımcılarından biri geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtımı gerçekleştirilen Audi Q8 olmuştu. Fakat son gelen haberlere göre bu durum çok uzun sürmeyecek. Üçüncü nesil Cayenne modeline daha sportif bir karakter kazandırma arayışı içerisinde olan Porsche, bu hedefini Cayenne Coupe versiyonuyla gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Porsche Cayenne Coupe fikri bir süredir Alman üretici tarafından değerlendiriliyor fakat bir türlü net bir karar verilemiyordu. Audi Q8’in de segmente katılması Porsche’yi cesaretlendirmiş olacak ki, CEO Oliver Blume’un Cayenne Coupe için sonunda yeşil ışık yaktığı ortaya çıktı. BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe, ve yeni Audi Q8 modellerine cevaben üretilen modelin önümüzdeki yılın son çeyreğinde satışa çıkarılması bekleniyor.

Yeni Porsche Cayenne Coupe’nin ön tasarımı standart modelle büyük oranda örtüşecek. Hatta Cayenne’in kendine has detaylara sahip ön tamponu da bu benzerliğin içerisine dahil olacak. Fakat bu segmentin anahtar özelliklerinden biri olan arka kısımda yepyeni bir tasarıma yer verilecek. Arkaya doğru gidildikçe alçalan çattı hattı ile buna bağlı olarak yapısı değişen bagaj kapağı ve arka yan camlar Cayenne Coupe’ye oldukça sportif bir karakter kazandıracak. Özel olarak tasarlanan stop lambaları da bu görünümü destekleyecek.

Porsche Cayenne Coupe'de dizel motor bulunmayacak 

Alman üretici yeni Porsche Cayenne Coupe’nin kaputunun altında dizel üniteye ver vermeyecek. Seçenek olarak yalnızca V6 ve V8 üniteler kullanılacak. 2.9 litrelik V6 motor 440 beygir güç ve 550 Nm tork üretirken, 550 beygir güç ve 700 Nm tork üreten 4.0 litrelik V8 ünite de üst sırada yer alacak. E-Hybrid versiyonun bulunup bulunmayacağına dair henüz bir açıklama bulunmuyor.

Eğer her şey yolunda giderse Porsche’nin Cayenne Coupe modelini resmi olarak önümüzdeki haftalarda duyurması bekleniyor. Aracın üretimi Almanya’daki Leipzig tesislerinde standart Cayenne modeliyle birlikte yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim