Anlık Bildirim

Pokemon GO toplamda 1.2 milyar dolar gelire ulaştı

Yapılan son analizlere göre Pokemon GO oyunu bugüne kadar 1.2 milyar dolar gelir elde etti. Önceki tahminler de bir yıl içerisinde oyunun 1 milyar dolar gelir elde edeceği yönünde idi.

Mobil dünyada yeni bir akımı başlatan ve zengin gerçeklik teknolojisini çok iyi işleyen Pokemon GO, bir yılı geride bırakmış durumda. Eskisi kadar popüler olmasa da geliştiricisine yüklü bir miktar bırakmayı başardı.

Rakam büyük 

Yapılan son analizlere göre Pokemon GO oyunu bugüne kadar 1.2 milyar dolar gelir elde etti. Önceki tahminler de bir yıl içerisinde oyunun 1 milyar dolar gelir elde edeceği yönünde idi. Böylece beklentiler de aşılmış oldu. Toplam indirme sayısı ise 750 milyon civarında.

Oyundan elde edilen gelirin tamamı Nintendo’ya gitmiyor. Telif hakları Pokemon Company ortaklığına ait ve Nintendo üç ortaktan birisi. Ayrıca geliştirici Niantic Labs da işin içerisinde. Bu bakımdan en iyi ihtimalle 300-400 milyon dolar arası bir gelir söz konusu.

Pokemon GO halen çok sayıda kullanıcıya sahip. Oyunun aylık kullanıcı sayısı 60 milyon civarında. Bununla birlikte önceki aya göre yüzde 40 civarında bir azalma yaşanmış. Yani bir yıl sonunda aktif kullanım rakamları da artık azalmaya başladı. Niantic ise oyunun düşüşünü durdurmak için güncellemeler yapmaya devam ediyor. Son olarak bir raid savaşının duyurusu yapılmıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim