Anlık Bildirim

PlayStation 5 ile birlikte 'yükleme ekranları' tarihe karışacak

Sony, PlayStation 5 ile birlikte yükleme ekranlarının tarihe karışacağını söylüyor. Yeni nesil PlayStation ve Xbox konsollarının SSD depolamayla piyasaya sürüleceği bir süredir biliniyordu.
Sony ve Microsoft'un yakın zamanda resmen tanıtmaya hazırlandığı yeni nesil konsollar bir süredir oyun dünyasının en çok konuşulan konularından birisi haline geldi. Konsolların şu anda belirtilen donanım detayları epey ilgi çekici. Özellikle de SSD depolama çözümleri birçok oyuncuyu heyecanlandırıyor.

Konuyla ilgili bugün Resmi PlayStation Dergisi'ne bazı açıklamalar yapan bir Sony sözcüsü,"Ultra-hızlı SSD'ler gelecek neslin en önemli parçalarından birisi olacak. Hedefimiz 'yükleme ekranlarını' tamamıyla tarihe karıştırmak." ifadelerini kullandı.

PlayStation 5'in SSD depolamayla piyasaya sürüleceği Sony PlayStation'ın mimari lideri olan Mark Cerny tarafından geçtiğimiz ay onaylanmıştı. Cerny yaptığı açıklamalarda, PlayStation 5'in PlayStation 4'e oranla tam 15 kat daha hızlı veri yükleyebileceğini belirtmişti.


PlayStation 5 nasıl bir donanımla gelecek?


Sony'den Mark Cerny'nin açıklamalarında PlayStation 5'in 8K çözünürlük desteği, SSD depolama, ışın izleme teknolojisi ve geriye uyumluluk gibi özellikler sunacağı söylenmişti. PlayStation 5, 7 nm Zen 2 mimarisini temel alan sekiz çekirdekli AMD Ryzen işlemci ve özelleştirilmiş Radeon Navi grafik kartıyla gelecek. Konsolun 8-10 TFLOPs civarında bir performans sunması bekleniyor.

PlayStation 5'in yakın bir dönemde resmen tanıtılması ve 2020-2021 gibi piyasaya sürülmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19602 kez okundu.
15 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, PlayStation ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim