Anlık Bildirim

Pikes Peak yarışında rekor kıran elektrikli Volkswagen I.D. R'ın yeni görüntüleri paylaşıldı

Pikes Peak Uluslararası Tırmanma yarışında rekor kırmayı başararak Volkswagen'in yüzünü güldüren elektrikli I.D. R Pikes Peak'in yarış esnasında helikopterden çekilmiş eğlenceli görüntüleri paylaşıldı

Pikes Peak yarışında rekor kıran elektrikli Volkswagen I.D. R'ın yeni görüntüleri paylaşıldı Tam Boyutta Gör
 

Dieselgate skandalının izlerini ürettiği elektrikli araçlarla silmeye çalışan Volkswagen, çalışmalarının meyvesini toplamaya başladı. Alman üreticinin Pikes Peak Uluslararası Tırmanma Yarışı için özel olarak ürettiği I.D. R Pikes Peak yarışı rekorla kapattı. Volkswagen de helikopterden çekilmiş bu eğlenceli görüntüleri yayınlayarak elektrikli aracının gösterdiği performansı gözler önüne serdi.

Volkswagen’in elektrikli aracı I.D. R Pikes Peak, yarış esnasında gösterdiği performansla herkesi kendine hayran bıraktı. Tırmanma yarışını 7:57 dakikada tamamlayan otomobil, Sebastien Loeb’in 2013 yılında Peugeot 208 T16 ile elde ettiği 8:13 dakikalık rekoru ardında bırakmayı başardı. Üstelik yarıştığı elektrikli prototip sınıfında 2016 yılında elde edilen 8:57 dakikalık süreyi de rahat bir şekilde geride bıraktı.

Ünlü Pikes Peak yarışı 2743 metre yükseklikten başlayıp 4300 metre yükseklikte son bulan 20 kilometrelik keskin virajlı yollardan oluşuyor. Bu yarışta tüm zamanların rekorunu kırmayı başaran Volkswagen I.D. R Pikes Peak’te 680 beygir güç ve 650 Nm tork üreten iki elektrikli motor bulunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını ise 2.25 saniyede tamamlıyor.

İşte Volkswagen tarafından yayınlanan I.D. R Pikes Peak videosu:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim