Anlık Bildirim

Pebble saatler için umut ışığı doğdu

Bu ay sonunda sunucularını kapatacak olan Pebble platformu, akıllı saatlerinin pek çok işlevini yitirmesine sebep olacak. Bununla birlikte bir umut ışığı doğdu.

Modern akıllı saat pazarının öncülerinden sayılan ve kitle fonlama platformları ile kendisine pazarda yer bulan Pebble, bir süre önce Fitbit tarafından satın alınmıştı. Teknolojileri ve patentleri kendi ekosistemine aktaran Fitbit ay sonunda sunucuları da kapatacak. Bununla birlikte Pebble sahiplerine sürpriz bir haber geldi.

Hayat öpücüğü

Sunucuların kapanması ile birlikte mevcut Pebble kullanıcılarının uygulama mağazası, email ve mesajlara cevap verme, hava durumu, ses tanıma gibi bulut fonksiyonları duracak. Sadece saatte kurulu uygulamalar ve telefon bildirimleri kullanılacak.

Pebble kurucusu Eric Migicovsky yayınladığı mesajda platformun devam ettirileceğini duyurdu. Pebble geliştiricileri Rebble adında yeni bir web platformu kurdu ve mevcut sistem buraya aktarılacak.

Pebble kullanıcılarının https://auth.rebble.io/ adresine kayıt olmaları ve sonra Pebble hesaplarını da aktarmaları gerekiyor. Geliştiriciler de buraya kayıt olabilecek. Yalnız bunun 30 Haziran tarihinden önce yapılması gerekiyor.

Gerekli kayıtlar tamamlandıktan sonra ne kadar Pebble kullanıcısı olduğu hesaplanacak. Bu esnada Rebble platformunda uygulama mağazası ve bulut sunucu desteği kurulacak. Böylece Pebble platformu işlerliğini devam ettirecek.

Yeni platformda hemen tüm özelliklerin olacağı ifade ediliyor. Uygulama mağazası, zaman akışı, SMS ve mail cevaplama bunlar arasında. Sadece SMS ve mail cevaplama iOS uygulamasında olmayacak. Ayrıca hava durumu ve ses tanıma hizmeti cüzi bir miktar abonelik bedeli isteyecek. Elbette platformun devam etmesi için kullanıcılar küçük bir bedeli de gözden çıkaracaktır. Geliştiriciler de projelerini yeni platforma aktarabilecekler.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim