Anlık Bildirim

Paypal, ölen müşterisine kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödemesi gerektiğini bildirdi

Ödeme şirketi Paypal, kanserden ölen bir müşterisine kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödememesi durumunda yasal işlem yapabileceklerini belirten bir mektup gönderdi.
Ölen müşterilerinin borçlarını akrabalarının ödemelerini talep eden birçok şirketi duymuştuk fakat Paypal bu durumu bambaşka bir boyuta taşıdı. Çevrimiçi ödeme sistemi geçtiğimiz günlerde kanserden hayatını kaybeden müşterisine bir mektup göndererek ölümünün kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödememesi durumunda yasal işlem başlatacaklarını belirtti.

Paypal özür diledi ve borcu temizledi

Göğüs kanserinden vefat eden 37 yaşındaki Lindsay Durdle'ın kocası Howard Durdle, ölüm belgesi, vasiyeti ve kimliği de dahil olmak üzere gerekli tüm belgeleri Paypal'a ilettiğini belirtiyor. Buna karşılık şirketin, ölen karısının adına, bu durumun kuralları ihlal ettiğini ve 3,240.72 sterlin (4,240 dolar) borcunu derhal ödemesi gerektiğini, aksi takdirde ise yasal sürecin başlayacağının yazılı olduğu bir mektup gönderdiğini açıkladı.
Paypal'ın gönderdiği mektupta: "Öldüğünüze dair bir haber aldık. 15.4 (c) koşulu uyarınca, hesabınızı kapatma, sözleşmenizi feshetme ve tüm tutarın geri ödenmesini talep etme hakkına sahibiz." ibareleri yer alıyor. Bu enteresan olayın ardından BBC'ye ulaşan Howard Durdle, Paypal yetkililerinin bir süre sonra kendisine ulaştıklarını ve bu durumun otomatik olarak gerçekleşen standart bir prosedür olabileceğini belirttiklerini ifade etti.
Olayın medyada yer almasının ardından Paypal'ın konuyla ilgili yaptığı son açıklama ise şu şekilde: "Bu mektubun yol açtığı anlaşılabilir sıkıntıdan dolayı Bay Durdle'a rahatsızlık verdiğimiz için özür diliyoruz. Bu hatanın farkına varır varmaz, destekimizi sunmak için doğrudan Durdle ile temasa geçtik, ödenmemiş borcu temizledik ve eşinin hesabını istediği gibi kapattı. Bunun bir daha gerçekleşmemesi için iç süreçlerimizi acilen gözden geçiriyoruz."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim