Anlık Bildirim

Patent ihlali davasında Apple'ın itirazı kabul edildi

Apple ile Wisconsin Üniversitesi arasında süren patent ihlali davasında mahkeme Apple'ın itirazını haklı buldu. Apple, en az 234 milyon dolar daha az ceza ödeyecek.
ABD'deki Wisconsin Üniversitesi, 2014 yılında Apple'a patent ihlali davası açmıştı. Üniversite, Apple'ın; A7, A8 ve A8X işlemcilerinde kullanılan bilgisayar işleme teknolojisinin patentinin üniversitenin Ar-Ge birimi olan Wisconsin Öğrenci Araştırma Birliği(WARF) tarafından alındığını iddia ediyordu. Mahkeme 2015 yılında verdiği kararında üniversiteyi haklı bulmuş ve Apple'ın 234 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti. Bu miktarı yetersiz bulan üniversitenin karara itiraz etmesi üzerine geçtiğimiz yıl mahkeme tazminat miktarını 506 milyon dolara çıkarmıştı.

Temyiz mahkemesi tazminatı kaldırdı 

506 milyon dolarlık tazminatı ödemek istemeyen Apple ise kararın ardından temyiz mahkemesine itirazda bulunmuştu. Apple'ın itirazını değerlendiren Federal Temyiz Mahkemesi 2015 yılında verilen tazminat kararını bozdu. Mahkeme, 2015 yılında verilen kararda yeterli delil elde edilmeden tazminata hükmedildiğini belirterek Apple'ın 234 milyon dolar ödememesi gerektiğini açıkladı.
Bu karar üzerine Wisconsin Üniversitesi ile Apple arasındaki patent mücadelesi yeniden ilk derece mahkemesi tarafından görülecek. Temyiz mahkemesi ilk kararı bozduğu için, ilk karara itiraz üzerine verilen 272 milyon dolarlık ek tazminata ilişkin kararın da bozulması ve Apple'ın tazminat borcunun tamamen ortadan kalkması ihtimal dahilinde. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim