Anlık Bildirim

PUBG, telif hakkı ihlali nedeniyle Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'i dava etti

Son dönemin en çok oynanan iki oyunu PUBG ve Fortnite'ın rekabeti mahkeme salonlarına taşınıyor. PUBG, Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games'i kopyacılıkla suçluyor. Gelişmenin detayları haberimizde.
Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi oyunlarından PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) ve Fortnite'ın rekabeti artık mahkeme salonlarına da taşınıyor. PUBG Corp., Battle Royale oyun modunu kopyaladığı gerekçesi ile Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games'i mahkemeye verdi.

PUBG ve Fortnite aynı oyun motorunu kullanıyor

Sadece öldürme odaklı olan ve harita üzerinde canlı kalan son kişi olmanın hedeflendiği Battle Royale modu günümüzde birçok oyunda mevcut ve bu oyunların en çok oynananları ise PUBG ve Fortnite. Korea Times'ın haberine göre PUBG ve Fortnite oyunlarının arasındaki benzerliğin telif hakkı ihlali oluşturup oluşturmadığı Seul Bölge Mahkemesi tarafından soruşturuluyor.
Kore mahkemesinin soruşturmaları ne zaman yürüteceğine dair bir bilgi verilmezken PUBG'nin geliştiricisi Bluehole konuyla ilgili olarak: "Epic Games bizim oyun motorumuzu geliştiriyor ve onlara yüksek miktarlarda telif ücreti ödüyoruz. Gelecekte de iş ilişkimizin devam etmesini bekliyoruz ancak bu davayı kendi telif haklarımızı korumak için açtık." açıklamalarını yaptı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6824 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mahkeme, pubg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim