Anlık Bildirim

PS2 konsolu artık cebinizde

Bir amatör PS2 Slim anakartı ve Raspberry Pi 2 devre kartı kullanarak PS2 donanımını bir el konsolunda yeniden canlandırmış. Oyunlar oldukça akıcı çalışıyor.

Bugün konsol dünyasında 4 kat daha hızlı yeni nesilleri konuşmaya başlamışken eskiye olan ilgi henüz bitmiş değil. Bir Reddit kullanıcısı yıllarca uğraşarak PS2 donanımını bir el konsoluna transfer etmeyi başardı. Üstelik emülatör olmadan.

PIS2 nedir?

Darkwingmod adındaki kullanıcı işe PS2 Slim konsolunun anakartını alarak başlamış. Anakartı biraz kırparak bir el konsolu şeklindeki gövdenin içerisine yerleştiren kullanıcı sonrasında Raspberry Pi 2 kullanarak bir PS2 donanımı elde etmiş.

VGA ile ekrana bağlanan sisteme Ethernet üzerinden bir SMB sunucusu eklenmiş ve oyunlar buradan yüklenebiliyor. Gizli bir hafıza kartı yuvasında imzalanmamış oyunları çalıştıran Free MCboot yüklü bir kart varken açık yuvada ise bir hafıza kartı takılı.

Bataryası sayesinde 90 dakika oyun oynatabilen PS2 el konsolunun masaüstü konsola yakın bir performans ve akıcılık sunduğu dile getiriliyor. Elbette PS2 tarihe karışmış bir konsol ancak PIS2 gibi projelerle eski kütüphane halen canlılığını koruyor. PIS2 sadece bir proje ve satışı yok ancak harcanan emek bakımından takdire şayan.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16769 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony ps2 ve
2 etiket daha pis2 Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim