Anlık Bildirim

PS Vita dönemi sona eriyor: Sony üretimi durdurma kararı aldı

Sony'nin konsol sektöründeki en büyük hayal kırıklığı olan PlayStation Vita, artık son dönemlerini yaşıyor. Konsolun Japonya'daki üretim ve dağıtımı yakında resmen sona erecek.
Sony Interactive Entartainment, el konsolu PlayStation Vita'nın Japonya'daki üretimine son veriyor. Bugün konuyla ilgili resmi bir açıklama yayınlayan teknoloji devi, konsolun üretiminin yakın bir zamanda tamamıyla duracağını ve dağıtımına da son verileceğini açıkladı.

PS Vita'nın şu anda Black ve Aqua Blue olmak üzere iki farklı modeli aktif bir şekilde satılıyor. Bu iki modelin dağıtımının durmasıyla birlikte Japonya'da artık PS Vita satışı yapılmayacak. Sony üretimin duracağı tarih için kesin konuşmadı ancak tahminler 2-3 ay sonrasına işaret ediyor. PlayStation 3 üretimi Mayıs 2017'de Japonya'da sona ermişti ve iki ay öncesinden buna benzer bir bildiride bulunulmuştu.

Tabi Sony'nin dağıtımı durdurması konsolun hemen raflardan kalkacağı anlamına gelmiyor. Mağazalar bir süre daha ellerindeki PS Vita'ları satmaya devam edecek. Ancak elbette belli bir süre sonra artık Japonya'da PS Vita konsolu raflardan kaldırılacak. Ayrıca dünyanın geri kalan bölgelerinde de satışların yavaş yavaş durması bekleniyor.

Sony, PlayStation Vita'yı hatırlayacağınız üzere 2011 yılında piyasaya sürmüştü. Çok büyük bir heyecan ve beklentiyle satışa sunulan konsol maalesef adeta ölü doğarak Sony'nin son yıllardaki en büyük hayal kırıklarından birisi oldu.

Resmi satış rakamları açıklanmasa da konsolun dünya genelinde sadece 10-15 milyon adet arasında sattığı tahmin ediliyor. PS Vita'nın en büyük rakibi Nintendo 3DS ise tam 75 milyon adet sattı. Ayrıca Sony'nin bir önceki el konsolu PSP de 82 milyon adet satmıştı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7105 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, playstation vita ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim