Anlık Bildirim

Özerk Sincan bölgesine girişlerde zorunlu uygulama yükleniyor

Kırgızistan tarafından Sincan özerk bölgesine giriş yapıyorsanız akıllı telefonunuza her hareketinizi rapor edecek bir uygulama yüklenebilir. Karşı çıkma hakkınız da bulunmuyor.

Teknoloji dünyasında yavaş yavaş liderlik yolunda ilerliyor olsa da özgürlüklerin kısıtlanması anlamında da korkutucu bir seviyeye doğru giden Çin’de baskılar artmaya devam ediyor. Sincan özerk bölgesine girişlerde telefonunuza uygulama yüklenebilir.

Zorunlu

Uygur Türklerinin yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Sincan bölgesine eğer Kırgızistan tarafından giriş yapıyorsanız sınır güvenliğinin Android telefonunuza bir gözetleme uygulaması yüklediği belirtiliyor.

Güvenlik sizden telefon şifresini istiyor. Açtıktan sonra da bir uygulama yüklüyor. Çince olan uygulama kişisel verilerinizi okuyor ve İslami değerler de dahil bölge içerisinde yaptığınız herhangi bir aktiviteyi rapor ediyor.

Uygulama iPhone modellerine yüklenemediği için bu kez giriş ve çıkış esnasında gizli bir odada telefonunuz cihaza bağlanıyor ve verileri taranıyor. Temiz olduğu anlaşıldıktan sonra geri veriliyor.

Çin’in Uygur Türkleri üzerinde uyguladığı baskılar ilk değil. Geçtiğimiz aylarda Çinli bir yüz tanıma şirketinin 2.5 milyon Uygur Türkünü takip ettiği ortaya çıkmış ve Microsoft veri tabanını silmek zorunda kalmıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim