Anlık Bildirim

Oyuncu odaklı Ryzen APU serisi geliyor

AMD Ryzen 7 2800H ve Ryzen 5 2600H APU modelleri oyuncu odaklı dizüstü bilgisayarları hedefliyor. Ryzen G serisine göre ısıl tasarım gücü biraz daha düşürülmüş.

AMD’nin Ryzen APU serisi henüz 12nm sürecindeki Zen+ mimarisine terfi etmedi ancak firma halen farklı ürün gruplarıyla seriyi genişletmeye devam ediyor. Şimdi de oyuncu dizüstü modelleri için H serisi duyuruldu.

Oyuncu donanımları pazarının durdurulamayan yükselişi AMD’yi yeni hamle yapmaya itmiş görünüyor. Normalde Radeon RX ve RX Vega ekran kartları ile pazarda boy gösteren AMD, APU tarafında da çalışmalar yapıyor. Daha önce Ryzen G serisi masaüstü tarafında oyuncuların ilgisini çekmeye çalışmıştı.

Yeni APU modelleri H takısına sahip. Hali hazırda iki tane APU hazırlanmış. APU’lar çekirdek frekansları ve grafik birimleri açısından birbirinden farklılık gösteriyor.

AMD Ryzen 7 2800H özellikleri

Seri de tepe model AMD Ryzen 7 2800H durumunda. 4 çekirdek ve 8 izlek birimi barındıran APU 3.8GHz saat hızına kadar çıkabiliyor. Vega 11 grafik birimi ise 1250MHz seviyesinde çalışıyor. Yonganın ısıl tasarım gücü 45W seviyesinde. Ayrıca DDR4 3200MHz bellek desteği de sunuluyor.

Ryzen 5 2600H ise 3.6GHz seviyesinde kadar çıkabiliyor ve grafik tarafında Vega 8 birimi yer alıyor. Yine 45W ısıl tasarım gücü ve DDR4 3200MHz bellek desteği mevcut. Her iki APU da yakın zamanda oyuncu dizüstü modellerinde boy gösterecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim