Anlık Bildirim

Oyuncu bileşenleri pazarı büyümeye devam ediyor

Video oyunları, yıllardır popülaritesini hiç kaybetmedi ve kendisi ile ilgili segmentleri hayal kırıklığına uğratmadı. Mobil oyun tarafında olduğu gibi, masaüstü oyun tarafında da sürekli büyüme var.

Son yıllarda sürekli daralma yaşayan bilgisayar pazarında, oyuncu donanımları adete firmaların can simidi haline geldi. Gerek oyuncu dizüstü bilgisayarları, gerek hazır sistemler gerekse de toplama sistemler büyük ilgi görüyor ve yatırımlar da artmış durumda. Analizler, bu yıldan oldukça umutlu.

Sektörden gelen bilgilere göre, özellikle toplama oyuncu sistemleri segmentinde sürekli bir büyüme mevcut ve 2016 yılında talebin artacağı ifade ediliyor. Oyuncu aksesuarları ve bileşenleri, her zamankinden daha geniş bir ürün gamına sahip durumda. Lian Li ve G.SKILL gibi farklı firmalar da oyuncu donanımlarına adım attı. Üretici sayısının artması, paralel olarak ürün çeşitliliğini de artırıyor.


Analizde en ilginç örneklerden birisi Thermaltake olarak öne çıkıyor. Gelirinin yüzde 80'ini kasa, güç kaynağı ve soğutma sistemleri gibi bileşenlerden elde eden Thermaltake, bir süredir de Tt eSports markasıyla oyuncu donanımları pazarında faaliyet gösteriyor. Firma oyuncu donanımları segmentinde geçen yıl yüzde 36 gelir artışı yaşadı. Bu yıl ise yüzde 20 civarında artış yaşaması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde, oyuncu donanımları segmentine yapılan yatırımların daha da artacağı tahmin ediliyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim