Anlık Bildirim

Outlook.com hesaplarının ele geçirilmesi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Microsoft, geçtiğimiz hafta, Ocak ayından Mart ayına kadar geçen süre içinde bir kısım Outlook.com hesaplarının ele geçirildiğini açıklamıştı. Ancak durum şirketin açıkladığından daha vahim.
Microsoft, geçtiğimiz hafta bir Outlook.com destek temsilcisinin, kullanıcı kimlik bilgilerini bilgisayar korsanların erişebileceği şekilde bıraktığını açıklamıştı. Bilgisayar korsanlarının Ocak ayından Mart ayına kadar klasör adlarına, e-posta adreslerine ve e-posta konu satırlarına erişebildikleri, ancak e-posta içeriğini göremedikleri belirtilmişti. Fakat gelen haberlere göre durum böyle değil.

Durum açıklandığından daha kötü

Microsoft bu durumun şimdiye kadar kaç kullanıcıyı etkilediğini henüz onaylamadı. Ancak, Motherboard'un haberine göre Microsoft bu ihlalden etkilenen kullanıcıların yaklaşık yüzde 6'sına farklı bir bildirim mesajı gönderdi. Bu bildirimlerde de ihlalin, başta belirtildiğinden çok daha kötü olduğuna dair bilgiler yer alıyor.
Rapora göre bilgisayar korsanları Outlook.com hesaplarına 6 aya kadar erişebildiler ve bu bilgileri çalıntı iPhone'lara bağlı iCloud hesaplarını sıfırlamak için kullandılar. Microsoft bu konuyu kamuoyu ile paylaşmazken, kullanıcıların bu ihlalden nasıl bir zarar gördüğü ise şimdilik büyük bir soru işareti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim