Anlık Bildirim

Oppo ekran altı kamera teknolojisini tanıttı

Oppo’nun merakla beklenen ekran altı kamera teknolojisi hakkında yeni detaylar MWC 2019 Shanghai’da aktarıldı. Özel ekran ve kamera teknolojilerine ek olarak üç farklı algoritma kullanılıyor.
Oppo ekran altı kamera teknolojisini tanıttı Tam Boyutta Gör
Oppo’nun ekran altı kamera teknolojisi hakkında detayları, bugün başlayan MWC 2019 Shanghai etkinliğinde göstereceği biliniyordu. Firma, sözünü tutarak teknolojinin nasıl çalıştığı ile ilgili bazı yeni bilgiler paylaştı. Ancak bitmiş bir cihaz görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Üç farklı algoritma

Oppo’nun ekran altı kamera teknolojisinin altında yatan ilk değişim donanım tarafında. Lensin önünde kalan ekran kısmı özel bir transparan malzemeden üretiliyor. Ayrıca bu malzemenin üzerine yerleştirilecek piksel yapısı, yüksek ışık geçirgenliği için yeniden tasarlanıyor. Son olarak kamera da ekran dolayısıyla yaşanabilecek kırılmalarla mücadele etmek için geniş diyafram, büyük sensör ve büyük piksellere sahip.

Teknolojinin hem ekran hem de kamera performansını etkilemeden çalışması firmanın öncelikli hedefi. Ancak ne olursa olsun sensörün önüne ek bir katman koymak kamera performansını etkileyecektir. Oppo bu noktada geliştirdiği üç algoritmanın fotoğraf kalitesini koruma da görevli olacağını söylüyor. Bunlar sırasıyla beyaz dengesi, HDR ve bulanıklık giderici algoritmalar olarak isimlendirildi.

Oppo ekran altı kamera teknolojisini tanıttı Tam Boyutta Gör

Beyaz dengesi algoritması isminden anlayabileceğiniz üzere fotoğrafta bozulmaya sebep olabilecek her türlü renk değişimini engellemeye yönelik. HDR algoritması ise aşırı parlayan veya gölgede kalan noktaları düzeltmeyi amaçlıyor. Son olarak bulanıklık giderici de lensin önündeki ekran katmanı dolayısıyla oluşabilecek bulanıklıkları, keskinliği düzenleyerek ortadan kaldıracak.

Ekran altı kamera teknolojisi biraz daha detaylanmış olsa da bitmiş bir cihazı ne zaman göreceğimiz, teknolojinin fiyatlara etkisi gibi konular bilinmezliğini hala koruyor. Oppo tarih sorularına ise “yakın gelecekte” cevabından fazlasını vermedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12093 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim