Anlık Bildirim

Opel’in 100 bin aracına emsiyon skandalı nedeni ile geri çağırma

Emisyon manipülasyonunda yeni perde Opel ile açıldı. Soruşturma kapsamında yaklaşık 100 bin Opel marka araca geri çağırma kararı gelebilir. Etkilenecek modeller ve diğer detaylar yazımızda.

Opel’in 100 bin aracına emsiyon skandalı nedeni ile geri çağırma Tam Boyutta Gör

Opel’in Ruesselsheim ve Kaiserslautern tesislerinde Frankfurt savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan arama Opel’e pahalıya patlayacağa benziyor. Zaten bir süredir konuşulan büyük ölçekli bir geri çağırma çok yakında açıklanabilir. Peugeot ve Citroen markalarının da içinde bulunduğu Fransız PSA Grubu tarafından satın alınan Opel için ilk etapta 100 bine yakın aracın etkilendiği bir geri çağırmanın gündemde olduğu konuşuluyor.


Tabi bu rakam sadece Almanya’da satılan araçlar dahil edildiğinde ortaya çıkıyor. Reuters, 95 binden fazla Euro 6d motorlu dizel araçların ortaya çıkan sonuçtan etkilendiğine işaret ediyor. Volkswagen’da olduğu gibi dizel emisyonları manipüle etmek için kullanılan egzoz yönetim yazılımı Opel’in Insignia, Zafira ve Cascada modellerini etkilemiş.


2012, 2014 ve 2017 yıllarında üretilen araçları etkileyen problem ile ilgili olarak Alman Federal Ulaştırma Bakanlığı, Opel’in gerekli güncellemeleri uygulamakta geciktiğini, şu ana kadar sadece %70’i gerçekleşen güncellemeler neden ile Opel’in cezai yaptırım karşılaşabileceğini bildirmiş. Haberlerin ortaya çıkmasıyla birlikte PSA Grubu hisseleri ciddi bir değer kaybı yaşayarak son 2,5 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim