Anlık Bildirim

Opel Ampera E talebine yetişemiyor, Norveç'te satışlar durduruldu

Chevrolet Bolt EV modeli bilindiği üzere Avrupa'da Opel Ampera E olarak satılıyor. Gelen siparişlere yetişemeyen Alman üretici, Norveç'teki sipariş alımını durdurma kararı aldı.
Amerika'da Chevrolet Bolt EV, Avrupa'da ise Opel Ampera E adıyla satılan elektrikli araç Avrupa'da beklentinin üzerinde talep görüyor.
Hatta talebin fazlalığına yetişemeyen Opel, Norveç'teki bayilerine yeni sipariş alınmaması yönünde istekte bulunmuş. Durumun altındaki belirsizliklerden birisi ise araç piyasaya çıktıktan sonra Opel'in GM bünyesinden PSA'ya geçmiş olması. Anlaşma gereği GM'nin Bolt EV modelini Ampera E adıyla satması için Opel'e tedarik etmeye devam etmesi gerekiyor.
Konuyla ilgili konuşan Opel sözcüsü Christopher Rux, yeni sipariş alımını durdurma nedeni olarak kontratı bulunan ve teslimat bekleyen müşteriler üzerine yoğunlaşma isteklerini gösteriyor. Avrupa'da şu ana kadar 1.000 adet Ampera E teslim ettiklerini belirten Rux, bunların çoğunun Norveç'te olduğunu ancak Almanya, İsviçre ve Hollanda'da teslimatlara başladıklarını söylüyor. Sözcü aynı zamanda sadece Norveç'te 5.000'e yakın kişinin sipariş teslimi beklediğini de sözlerine ekliyor.
Amerika'da geçtiğimiz yıl satışa sunulan Bolt EV modeli 15.000'e yakın bir satış adetine ulaşmış durumda. Satışlar geçtiğimiz aylarda daha da artmış olsa da Chevrolet'in stoklarında birkaç bin adet Bolt EV'nin var olduğu söyleniyor. Opel'in teslimatta neden zorlandığı net olarak bilinmese de, PSA'ya satışının bunda etkili olduğu düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7070 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
opel, chevrolet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim