Anlık Bildirim
 
Yapılan yeni araştırmaya göre okyanuslar kademeli olarak gezegenin katmanlarına sızıyor. Norveçli bilim insanlarının New Scientist kurumuna verdikleri röportajda yeni bir araştırmaya göre; okyanus suları yavaş yavaş gezegenin kabuklarına sızıyor lakin bu sızım iklim değişikliği sebebiyle yaşanan deniz seviyelerindeki yükselmeleri engelleyecek kadar hızlı değil.

Geochemistry, Geophysics, Geosystems dergilerinde yayımlanan yeni araştırma okyanus sularının Dünya'nın katmanlarına drenaj oranının; 150 milyon yıl önce yani süper kıta Pangea'nın ayrıldığı zaman tavan yaptığını keşfetti.

Okyanuslar 12 milyar yıl içinde tamamen kurumuş olacak

University of Oslo kurumunda araştırmacı olan Krister Karlsen New Scientist kurumuna yaptığı açıklamada hızlı bir şekilde kıtasal bir levhanın başka bir levha altına girme işleminin, suya sahip kayalar içindeki suyun manto içine taşınma işlemi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.
New Scientist'in yayımladığı güncel oranlara göre okyanuslar yaklaşık 12 milyar yıl içinde emilmiş olacak kuruyacak. Lakin bu endişelenecek bir durum değil çünkü o zamana kadar Güneş çoktan yitirilmiş olacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14507 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim haberleri, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim