Anlık Bildirim

Okuduğunuzu hatırlamanıza yardımcı olan yazı tipi geliştirildi

Avusturalya'da Royal Melbourne Teknoloji Enstitüsü, Sans Forgetica adını verdikleri bir yazı tipi geliştirdi. Onu diğerlerinden farklı kılan ise okuduğunuzu hatırlamanıza yardımcı olması.
Avustralya'nın Royal Melbourne Teknoloji Enstitüsü'ndeki bir araştırmacı ekibi, Sans Forgetica adında yeni bir yazı tipi geliştirdi. Bu yazı tipini diğerlerinden ayıran ise insanların daha kolay bir şekilde hatırlaması. Geliştirici ekip Sans Forgetica'nın insanların okuduklarını hatırlamalarına yardımcı olan ilk font olduğunu iddia ediyorlar.

Daha zor ve uzun sürede okunuyor

Yazı tipi fikrinin, öğrencilerin dersleri hafızada tutabilmeleri konusundaki çabalarının bir parçası olarak ortaya çıktığı belirtiliyor. Araştırma ekibi hafızada tutmaya yardımcı olabileceğini düşündükleri çok sayıda yazı tipi buldular. Ancak 400 öğrenci üzerinde yapılan tesste Sans Forgetica zirveye çıktı.

Yeni fontun ardındaki fikir biraz daha zor bir okuma deneyimi yaratmak ve okuyucu her bir kelimeye baktıkça zorlanarak okumak zorunda bırakmak. Bu da derin bilişsel işleme olarak adlandırılan bilişsel bir psikoloji kavramına dayanıyor. Bu amaçla araştırma ekibi yazı tipini normal italiklerin tersi yönünde eğdi ve ayrıca harflerin bazı kısımlarını kaldırdı. Bu sayede Sans Forgetica ile yazılan metinler daha zor ve uzun bir sürede okunarak akılda kalması sağlanıyor. Eğer siz de bu yazı tipini bilgisayarınıza indirmek ve denemek istiyorsanız buraya tıklayarak sitesine gidebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15876 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, font ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim