Anlık Bildirim

Oculus Go için hafıza kartı desteği geliyor, Oculus Go 2 yolda

Oculus Go sanal gerçeklik gözlüğü yakın zamanda harici hafıza kartı desteği ve düşük güç moduna kavuşuyor. Böylece gözlük ile kablosuz olarak daha fazla zaman geçirebileceksiniz.

PC kalitesinde sanal gerçeklik içeriği sunacak olan kablosuz Quest kaskını tanıtan Oculus’un mobil cihaz seviyesindeki Go gözlüğü için de önemli planları var. Firma ikinci nesil çıkana kadar etkili güncellemeler yapmayı planlıyor.

Önemli güncellemeler

Oculus teknoloji şefi John Carmack, mobil sanal gerçeklik gözlüğü Go ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ünlü isim daha pahalı olmasına rağmen Oculus Go gözlüğünün 64GB kapasiteli versiyonunun tercih edildiğini dile getirdi.

Diğer taraftan Oculus Go gözlüğünün arttırılabilir hafızasının olmaması farklı bir stratejiyi beraberinde getirmiş. Kullanıcılar yakın zamanda USB üzerinde 64GB’a kadar FAT32 bellek kullanabilecek. Böylece daha fazla içerik saklayabilme imkânı olacak.

Carmack ayrıca yapılacak güncelleme içerisinde kullanım süresini uzatacak bir düşük güç modu ve parlaklığı değiştiren bir gece modu yer alacağını belirtiyor. Böylece gözlük ilk halinden daha iyi olacak.

Oculus ilk nesilde yazılım tabanlı olarak sunduğu bu avantajları Oculus Go 2 modelinde ise donanım seviyesinde daha etkili olarak sunmayı planlıyor. Örneğin daha gelişmiş bir yonga seti ve biraz daha büyük bir batarya ile kullanım süresi artacak. Ayrıca hızlı şarj ve daha konforlu bir tasarım da plan dahilinde. Yine bir harici hafıza yuvası da düşünülüyor.

Son olarak Carmack eğer bütçe ve zaman elverirse 6DoF destekli kontrolcüleri de gözlüğe ekleyerek kullanıcının sanal dünyaya daha fazla entegre edilmesini sağlayacaklarını da dile getirdi. Oculus Go 2 için şimdilik net bir tarih yok.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim