Anlık Bildirim

ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber: "İndirim uzatılmayacak"

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, konuk olduğu bir programda ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılmayacağını, indirimin bitmesiyle araç satışlarının durma noktasına geldiğini açıkladı.

ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber: 'İndirim uzatılmayacak' Tam Boyutta Gör

Otomobil satışlarını canlandırmak adına geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlatılan 15 puanlık ÖTV indirimi 30 Haziran itibariyle sona ermişti. Hükümetten herhangi bir açıklama gelmese de hem vatandaş hem de sektör temsilcileri indirimlerin uzatılmasını bekliyordu.

Konuyla ilgili beklentileri suya dürüşen açıklama bugün Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün’den geldi. Bloomberg HT’ye konuk olan Yenigün, ÖTV ve KDV desteğinin sürmeyeceğine dair bilgileri olduğunu söyledi. ÖTV indiriminin sonlandırılmasının sektöre ciddi negatif etkileri olduğunu belirten Yenigün, araç satışlarının durma noktasına geldiğini ifade etti.

Pazarda %60 oranında ciddi bir daralmanın söz konusu olduğunu söyleyen Yenigün, “Türkiye 2015 yılında bir milyonluk bir pazara ulaştı. 2018 yılında bu pazar 640 bine geriledi. Bu yıl ise 380 bin civarında olduğuna yönelik spekülasyonlar var” şeklinde konuştu.

ODD’nin açıkladığı verilere baktığımuızda 2019’un Ocak-Haziran döneminde 190 bin civarında araç satıldığını görüyoruz. Yılın ikinci yarısında ÖTV indiriminin olmayacağını da hesaba katarsak, satışlar bu yıl tahmin edilenin de altında kalabilir. Zira indirimin sona ermesiyle birlikte sıfır otomobil fiyatlarında 10 ile 20 bin lira arasında ciddi bir artış yaşandı.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7502 kez okundu.
59 kişi, toplam 68 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ötv indirimi, ötv indirimi uzayacak mı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim