Anlık Bildirim

Nvidia’nın baskısı nedeniyle ekran kartı üreticileri AMD için farklı marka arayışına girdi

Yakın zamanda AMD ekran kartları için farklı marka tanıtımları görebiliriz. Üreticiler mevcut oyun markaları altında AMD ekran kartlarına yer vermiyor. Bu yüzden yeni marka ihtiyacı doğdu.

Nvidia’nın çeşitli avantajlar sunduğu GeForce ortaklık programına katılan üreticilerden rakibi AMD’nin ekran kartlarını oyuncu markaları altında tutmamasını istediği artık herkes tarafından biliniyor. Baskı yavaş yavaş tüm sektöre yayılırken üreticiler farklı marka arayışına girdi.

Asus Arez geliyor

Sektörden gelen bilgilere göre Asus yeni bir marka altında AMD ekran kartlarını toplama kararı aldı. Arez adı verilecek bu markaya Rog altındaki tüm AMD ekran kartı versiyonlarının kaydırılacağı ifade ediliyor. Örneğin Arez Strix, Arez Phoenix, Arez Expedition gibi. Yani artık ROG markası sadece Nvidia’ya özel olacak.

Aynı şekilde MSI Gaming, Gigabyte Aorus gibi oyuncu markaları da AMD ekran kartlarını devre dışı bırakmaya başladı. Bu üreticiler yeni bir marka arayışında olacak mi şimdilik bilinmiyor.

Oluşan tablo ile aslında Nvidia’nın ne istediği de netleşmeye başladı. Asus ROG, MSI Gaming, Gigabyte Aorus gibi bilindik oyuncu markaları sadece Nvidia için kullanılacak ve bu şekilde benimsenecek. Böylece Nvidia’nın bilinirliği artmış olacak. Yani Nvidia kendi ekran kartı ekosistemini oluşturuyor denebilir.

AMD tarafında ise bunun etkileri ne olacak merak konusu. Hali hazırda XFX, Sapphire gibi markalar sadece AMD için kart geliştiriyor. Şimdi ASRock da Phantom Gaming markasını AMD’nin hizmetine sundu. Yani aslında AMD cephesi de oldukça güçlü sayılır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14653 kez okundu.
36 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd arez ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim