Anlık Bildirim

Nvidia’dan çağrı: Ekran kartlarını madencilere değil gerçekten ihtiyacı olanlara saklayın

Kripto madencilik nedeniyle yaşanan ekran kartı sıkıntısına çözüm bulunacak gibi değil. Üreticiler topu perakende sektörüne atıyor ancak o tarafta da çözüm yok.

Son dönemde kripto para madenciliğine olan yoğun ilgi ekran kartı pazarında büyük bir darboğaz oluşturmuş durumda. Orta halli bir oyuncu sistemi kurmak isteyenler ya ekran kartı bulamıyor ya da bulsa da fiyatlar uçmuş durumda. Üreticiler de buna bir çare bulabilmiş değil.

Çözüm yok
 

Grafik teknolojileri konferansının açılışında konuşan Nvidia patronu Jensen Huang, önemli konulara değinirken kripto para madenciliğini de es geçmedi. Ne var ki konuşması bir tavsiyeden öteye gitmiyor.

Ethereum algoritmasının bir kişiye veya gruba kontrolü vermeyen bağımsız bir yapı üzerine kurulduğunu ve grafik gücünün bu yapı için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Huang, dünyanın en büyük dağıtık süper bilgisayarının kripto paralar sayesinde oluştuğunu sözlerine ekledi.

Huang ekran kartlarının asıl olarak oyuncular, iş istasyonları ve sunucular için geliştirildiğini ve bu sektörler için ayrılması gerektiğini dile getirdi. Bununla birlikte stok sıkıntısını gidermenin bir yolu olmadığını ve işin perakende tarafında çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Görünen o ki kısa vadede üretim tarafında stok sıkıntısı için bir çözüm bulunacak gibi değil. Ekran kartı üreticileri topu perakende sektörüne atıyor ancak kripto madencilere kart satmamak gibi bir durum mümkün değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16909 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia volta gv100 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim