Anlık Bildirim
 
Son zamanlarda piyasaya sürdüğü Turing GPU’larıyla meşgul olan Nvidia yayınladığı duyuruya göre eski nesil mimarisini emekli etmeye hazırlanıyor. Başta GTX 600 serisi olmak üzere bir çok model için yolun sonu göründü.

900M serisi de etkileniyor 

Nvidia yayınladığı duyuruda Kepler mimarili mobil GPU’ları için artık sürücü yayınlamayacağına yer verdi. GTX 600M, GTX 700M, bazı GTX 800 serisi kartları ve hatta GTX 900M ailesinin birkaç üyesini kapsayan açıklama ile birlikte artık bu modellerin yeni oyunlara yönelik optimizasyonlar ve hata düzeltmelerini almayacakları resmileşti.

Legacy statüsüne taşınan yongalar için önümüzdeki yılın nisan ayına kadar güvenlik yamaları sunacak olan Nvidia diğer taraftan masaüstündeki GTX 600 serisi kartlara düzenli olarak sürücü yayınlamaya devam edecek.

İlginç bir durum, zira normalde firma şu ana dek desteğini çekme kararlarında hem masaüstü çözümleri hem de mobil kartlar için bu kararı uygulamaktaydı. Örneğin geçtiğimiz yılın bu aylarında yine sürücü desteği kesilen Fermi mimarili kartlarda mobil/masaüstü ayrımına gidilmemişti.
Tahminlere göre Nvidia Kepler’in mobil kanattaki kullanım oranının azlığı nedeniyle bu karara gitmiş olabilir. Bu arada, Fermi GPU'lu sistem kullananlar için güvenlik güncelleştirmeleri bu yaz sona eriyor hatırlatalım. 

3D Vision 

Öte yandan 3D Vision ürünleri için de son sürücü R418 olacak. Yine Nisan 2020’ye kadar güvenlik güncelleştirmelerinin sunulacağı çözümlere yönelik en son geliştirme 3D Vision 2 ile 2011 yılında yapılmıştı. O günden bu güne sessiz kalınan teknoloji VR teknolojisinin çıkışıyla birlikte iyice atıl duruma düşmüştü.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11882 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fermi, gtx 400 series ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim