Anlık Bildirim

Nvidia Titan RTX duyuruldu: İşte özellikleri ve fiyatı

Bir süredir bilgileri internete sızdırılan Nvidia’nın yeni canavarı Titan RTX resmiyet kazandı. Yapay zeka araştırmalarını ve bilgi sistemlerini hedefleyen ekran kartının detayları haberimizde.

Turing serisinde şu anki en tepe noktası olan ve masaüstünde dünyanın en güçlüsü ünvanını alan Nvidia Titan RTX duyuruldu. Ekran kartı oyunculardan ziyade yapay zekâ araştırmalarını ve veri bilimini hedefliyor.

Nvidia Titan RTX özellikleri ve fiyatı

Nvidia Titan RTX masaüstü tarafındaki mevcut en yüksek değerlere ulaşmış durumda diyebiliriz. 12nm üretim sürecine sahip olan ekran kartı çift slotlu olarak tasarlanmış ve iki adet 8-pin güç bağlantısı barındırıyor.

4608 CUDA çekirdeği barındıran Titan RTX ekran kartı 1350MHz taban hızı ve 1770MHz turbo hıza sahip. 576 adet Tensor çekirdeği yapay zekâ işlemlerinde 130 TFLOPS değerini yakalayabiliyor. 72 adet RT çekirdeği ise 11 GigaRays performansa ulaşıyor.

Ekran kartı 24GB GDDR6 belleğe sahip. Bellek 384-bit veri yolu ile 672GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor. Bellek veri oranı ise 14Gbps olarak belirlenmiş. 100GB/s Nvidia NVLink üzerinden iki Titan RTX bağlanabiliyor.

3 adet DisplayPort, 1 adet HDMI ve 1 adet USB Tip-C çıkışı olan ekran kartı VirtualLink desteği ile tek kablo üzerinden sanal gerçeklik kasklarına bağlanabiliyor. 280W ısıl tasarım gücü olan ekran kartının fiyatı 2499$ olarak belirlenmiş ve ay sonlarında satışa sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13712 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia titan rtx ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim