Anlık Bildirim

Nvidia: Rakibimizden 10 kat daha büyüğüz

Ekran kartı pazarında ezici bir üstünlüğe sahip olan Nvidia, rakibi AMD’nin son dönemdeki başarılı çıkışlarına rağmen kolay kolay alt edilecek gibi görünmüyor.

Geçen yılın son çeyreğinde beklentilerin de üzerinde satış yaparak önemli bir yükseliş yaşayan Nvidia’da patron Jen-Hsun Huang çok iddialı. Grafik pazarındaki en yakın rakiplerinden - ki bu haliyle AMD oluyor - 10 kat daha büyük olduklarını ifade ediyor.

Alt etmek çok zor

Özellikle sanal madenciliğin ilgi görmesi nedeniyle Nvidia’nın bazı ekran kartları karaborsaya düştü ve fiyatları 2-3 kat arttı. Haliyle bu gelirlere de yansıyor. Firma madenciliğe olan talebin beklentilerin üzerinde olduğunu belirtiyor.

Geçen yılın son çeyreğinde firmanın elde ettiği toplam gelir 2.91 milyar dolar oldu. Yüzde 10 civarındaki artış analiz uzmanlarını da şaşırttı. Duyuru sonrasında firmanın hisse senetleri yüzde 10 oranında artış gösterdi.

Gelirlere en büyük katkıyı elbette oyuncu bölümü yapıyor. 1.74 milyar dolar gelirin içerisinde Nintendo Switch satışları önemli bir paya sahip. Veri merkezleri bölümü de 606 milyon dolar ile gelirlere katkı yaptı. Bu iki bölüm yıl bazında yüzde 34 yükseliş yaşadı.

Huang’ın sözlerine gelecek olursak oldukça büyük bir iddia ancak her iki firmanın pazar değeri aslında bunu doğruluyor. AMD yaklaşık 10.8milyar dolar civarında bir pazar değerine sahip. Nvidia ise 131 milyar dolar civarında. Hatta 10 kattan daha fazla desek yanlış olmaz.

Bu noktada Nvidia’nın daha geniş tedarikçi ağı önem taşıyor. GDDR bellekler olsun, HBM bellekler olsun, grafik birimleri olsun stok sıkıntısına yol açmayacak şekilde tedariği ayarlanıyor ve en az zararla yoğun dönemler atlatılmaya çalışılıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7534 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim