Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Nvidia GeForce MX 250 ekran kartlı notebook alacaklar dikkat

Nvidia’nın uygun fiyatlı GPU’su MX 250’de de MX 150’de olduğu farklı varyasyonlar ortaya çıktı. Kartın bulunduğu bir notebook almayı düşünen kullanıcıların dikkat etmesi gerekenler haberimizde.

Nvidia mobil segmentte uygun fiyatlı ama performansı üzmeyen bir ekran kartı arayışı içerisinde olanları hedef aldığı MX 150 çözümüyle pazarda bir hayli satış elde etmişti. 2017’nin ilk yarısında kullanıma sunulan MX 150, dizüstülerde iki farklı modelle yer almıştı.
Hatırlayacağınız üzere MX 250 adıyla MX 150’yi ısıtarak tekrar piyasaya süren Nvidia arttırdığı saat hızları sayesinde Pascal mimarili çözümünü daha rekabetçi hale getirmişti. Ayrıca GDDR5 tip 4 GB kapasiteli belleğe kavuşan GPU böylelikle artan VRAM ihtiyacına da cevap verebilir hale getirildi.

Kullanıcılar tepkili 

Son gelen haberlere göre Nvidia MX 250’de de aynı stratejiyi izlemiş. Aynı isim altında piyasaya sürülen kartların farkını bir kullanıcının dışarıdan anlaması bir hayli zor. Notebook’u kullanma imkanı bulan deneyimli bir kişinin ancak GPU’nun ID’sinden veya performansından ayırt edebileceği durum bu haliyle bir çok kullanıcının yanlış seçim yapmasına sebep olabilir.
1D13 ID’sine sahip 25 watt TDP’ye sahip model asıl performans artışı sunan seçenek iken 1D52’de ise TDP 10 watt ile sınırlı tutulmuş ki yonganın saat hızları da %32 daha düşük seviyede. Nvidia’nın üreticilerin batarya ömrüyle performans arasında tercihte bulunabilmesi için böyle bir hamlede bulunduğu tahmin edilirken kafa karışıklığına neden olabilecek bir adlandırmaya gitmesi kullanıcılar tarafından tepki ile karşılanmakta. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim