Anlık Bildirim
 
GPU pazarında her ne kadar işlemci pazarındaki kadar olmasa da rekabet kızışıyor. Dünyanın ilk 7 nm GPU’sunun üreticisi ünvanını AMD’ye kaptıran Nvidia görünüşe göre cevap vermeye hazırlanıyor. Son gelen haberlerde Ampere mimarisine yer verildi.

AMD’nin sürpriz bir şekilde ekran kartı pazarında 7 nm’ye geçiş yapması Nvidia’nın planlarında değişiklik yapmaya itmişe benziyor. Gelen sızıntılara göre Nvidia önümüzdeki hafta Kaliforniya’da düzenleyeceği etkinlikte 7 nm sürecinden geçecek Ampere mimarisini duyurabilir.

HPC sınıfına konumlandırılabilir 

Oyuncu segmentinden ziyade HPC ve AI sınıfına konumlandırılması beklenen yeni mimaride Nvidia’nın Turing’de tecrübe kazandığı GDDR6 belleklerini kullanacağını söyleyebiliriz. 7 nm üretim bandlarından geçen gelişmiş mimariyle tablo daha iyimser hale gelecektir.
Son olarak gelişen üretim tekniklerinin sağladığı güç tüketimi avantajının saat hızlarının lehine kullanılabileceği de söylenmekte. Dolayısıyla tanıtımda yüksek frekanslarda çalışan bir prototip görmemiz olası. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8996 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, gddr6 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim