Anlık Bildirim
 
Son dönemde özellikle de işlemci tarafında pazarda rakibine soğuk terler döktüren AMD ekran kartı tarafında o kadar iddialı değil. GPU piyasasındaki durumunu düzeltmek isteyen firma geçtiğimiz günlerde üst segmente oynadığı Radeon Vega VII’yi duyurdu. Kart için yeşil ekipten yorum gecikmedi.

Jensen Huang verdiği bir röportajda AMD’nin yeni kartı hakkında RTX 2060’dan daha zayıf olduğu ve etkileyici olmadığı yorumunda bulundu. Tabi bu zayıflık performans anlamında değil zira kartların saf güçlerini kıyaslarsak aralarında dağlar kadar var. Bu nedenle Nvidia CEO’sunun bu değerlendirmeyi kartların fiyat/performans dengesine bakarak yaptığı düşünülüyor. 

Fiyatı yüksek mi? 

Diğer taraftan AMD’nin son çözümü için fiyat kanadında eleştiriler de mevcut zira kullanıcıların büyük bir çoğunluğu kartın biraz daha düşük bir seviyeden çıkış yapmasını bekliyordu. Yine de kartın vadettikleri düşünüldüğünde fiyat çok da yüksek değil. Özellikle de ilerleyen süreçte kart sürücülerle daha da iyi bir konuma geldiğinde tablo daha net anlaşılacaktır.
Ek olarak modelin üst segmente konumlandırıldığını göz önüne alarsak ve bu segmentteki üretim ve geliştirme maliyetlerinin orta segmentten daha fazla olduğunu düşünürsek firmanın agresif fiyat sunması zor
Şirketin yöneticisi ayrıca AMD’nin sunumunda Ray Tracing ve DLSS konularına hiç değinilmediğinin de altını çizmiş. Konu buraya gelince kendisine Turing kartların bu özelliklerinden faydalanılan oyunların kıtlığından olsa gerek geliştiricilerin bu yeni teknolojilere adaptasyonu sorulan Huang, her nesil kartların sıfırdan başladığını ve bahsi geçen teknolojilere olan desteğin de zamanla artacağını belirtmiş. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10265 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, jensen huang ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim