Anlık Bildirim



2017 yılında, Rusya Savunma Bakanlığı'na ait bir televizyon kanalı olan Zvezda, Rus ordusunun Kuzey Kutbu görevleri için beyaz balinaları, fokları ve yunusları eğittiğini bildirmişti. Şimdi bu askerlerden birinin firar ettiği düşünülüyor.
Bir grup balıkçı Norveç'te yayın yapan NRK kurumuna kayışı üzerine '' St. Petersburg teçhizatı'' (Equipment of St. Petersburg) kelimeleri yazılmış garip bir koşum takan beyaz bir balina bulduklarını söyledi. Yakalanan hayvanın Rusya'nın gelecekteki askeri planlardaki rolü için ipucu olabileceği düşünülüyor.

Balinanın farklı özellikleri fark edildi

Balıkçılara göre yakalanan balina teknelerini taciz ediyor, gemilere sürtünüyor ve kayış ile ipleri çekiyordu. Balıkçılar kamera veya silah taşıması için tasarlanan garip koşum takımlarını çıkardıklarında, üzerinde yazılı mesajı gördüler.
Artic Unicersity of Norway kurumundan deniz biyoloji Profesörü Audun Rikardsen, NRK kurumuna; Rusya'da tutulan yerli balinalar olduğunu ve bunlardan bazılarının serbest bırakıldığını söyledi. Daha sonra da bu balinaların teknelerin peşine takıldığını da sözlerine ekledi.
Rikardsen, balinanın sahibini bulmak için Rus araştırmacılarla iletişime geçti fakat araştırmacılar balinayla ilişki içinde olduklarını reddetti. Balinanın Murmansk'taki Rus donanmasına ait olduğu düşünülüyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim