Anlık Bildirim

Nokia telefonları yanlışlıkla Çin’e veri göndermiş!

Nokia 7 Plus modelinde hatalı kod nedeniyle SIM kart numarası ve IMEI gibi bilgilerin Çin’deki sunuculara aktarıldığı ortaya çıktı. HMD Global hatayı giderdiğini belirtiyor.

Çinli üreticilerin akıllı telefonlarında veya Çin’de telefon ürettiren firmaların akıllı telefonlarında kullanıcıdan izinsiz olarak Çin’deki sunuculara veri gönderildiğine dair zaman zaman iddialar gündeme geliyor. Son iddia ise Nokia markası ile ilgili.

Yanlış yazılım

Nokia 7 Plus sahibi Finli bir kullanıcı telefonun arka planda Çin’deki sunuculara veri gönderdiğini tespit etmiş. Devlet destekli China Telecom tarafından yönetilen vnet.cn sitesine gönderilen bilgiler arasında SIM kart numarası, telefonun IMEI numarası ve konumu yer alıyor.

Kullanıcı konuyu veri koruma ombudsmanına iletmiş ve sonrasında yetkili kurumlar bir soruşturma başlatmış. İlk etapta Nokia 7 Plus modelinin Çin için üretilen sürüm olduğu ve kanun gereği Çin’deki sunuculara veri gönderdiği düşünülmüş ancak bunun doğru olmadığı anlaşılmış.

Sonrasında yapılan araştırmalar ve HMD Global firmasının açıklamasına göre bahse konu şikâyet doğru görünüyor. Ülkede satılan bir kısım Nokia 7 Plus modelinde yanlışlıkla Çin’deki sürümler için hazırlanmış bir kod paketi kullanılmış. Bunun sonucunda da veri gönderimi yapılmış. HMD Global bir süre önce yayınladığı güncelleme ile hatayı giderdiğini ifade ediyor.

Bununla birlikte daha başka Nokia telefonlarında da aynı kod hatası yapıldı mı merak konusu. Eğer yapıldıysa pek çok ülkeden Nokia telefonların Çin’de veri gönderdiği ön görüsünü yapabiliriz. Şimdilik bununla ilgili bir açıklama yok.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4408 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, nokia 7.1 plus ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim