Anlık Bildirim

Nokia pazarda hiç yapılmamışı yapmaya hazırlanıyor

Bu yıl içerisinde kamera konusunda ses getirecek bir Nokia telefonu bizi bekliyor. HMD Global ortaklığı 5 lens barındıran yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Nokia’nın akıllı telefon pazarında kamera konusundaki yenilikleri şüphesiz hafızalardan silinemez. 41MP çözünürlüğünde sensör, OIS desteği, Xenon flaş gibi pek çok yenilik Nokia ile akıllı telefon pazarına ilk kez sunulmuştu veya yaygınlaştırılmıştı. Firma şimdi çok daha büyük bir işe imza atabilir.

5 lensli Nokia akıllı telefonu

Sızdırılan bilgilere ve görsellere göre Nokia 5 lensli bir akıllı telefon hazırlığı içerisinde. Firmanın Nokia OZO kamerasındaki tasarımı temel alarak akıllı telefonlara göre optimize ettiği ifade ediliyor.

Nokia OZO’nun dairesel yapısını temel alan teknolojide 5 adet lens yuvarlak şeklinde sıralanıyor. Flaş ve yardımcı sensör ile toplam 7 dairenin olduğu bir Nokia OZO görüntüsü ortaya çıkıyor.

Şimdilik bu sensör ve lens entegrasyonunun nasıl sonuçlar vereceği bilinmiyor. Nokia OZO, 8 kamera ve 8 mikrofon ile en güçlü VR kamerası olarak duyurulmuş ancak sonrasında geliştirmelerin durdurulmasına karar verilmişti.

Bu yeni teknoloji kısa vadede karşımıza çıkmayacak yani en azından MWC 2018 fuarında. Nokia’nın yılın ikinci yarısında bir hamle yapabileceği belirtiliyor. Snapdragon 845 yonga seti ile amiral gemisi seviyesinde olacak bu yeni cihaz son dönemin en çok konuşulan modellerinden birisi olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7029 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, nokia 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim