Anlık Bildirim

Nokia, güncelleme desteğiyle kullanıcıları etkilemek istiyor

Android telefon üreticilerinin en büyük sorunu geciken sürüm güncellemeleri oluyor. Kullanıcılar için önemi artan güncelleme hızı Nokia’nın da temel odağı halinde.
Nokia güncelleme desteği kullanıcıları etkileyecek Tam Boyutta Gör
Android işletim sistemi ile ilgili en büyük sorun hiç şüphesiz geciken güncellemeler. Hatta çoğu firma için “hiçbir zaman gelmeyen güncellemeler” tanımı bile kullanılabilir. HMD Global çatısı altındaki Nokia ise güncelleme desteği ile kullanıcıları etkilemek istiyor.

2 yıl sürüm, 3 yıl güvenlik güncellemesi

Google tarafından yayınlanan bir Android sürümünün dağıtılması çoğu firma için diğer sürümün tanıtıldığı yıla kadar uzayabiliyor. Nokia ise bu durumu kendi lehine çeviriyor. Google anlaşması sayesinde Android işletim sistemi güncellemeleri, herkesten önce, en hızlı Nokia telefonlara geliyor. Böylece Nokia telefonlar 2 yıl boyunca tüm önemli güncellemelere, 3 yıl boyunca da tüm güvenlik güncellemelerine hızla sahip oluyorlar.

Kullanıcı tarafına bakıldığında da Nokia telefon sahiplerinin güncelleme konusunda memnun oldukları görülüyor. Donanım konusu hali hazırda tüm firmalar tarafından çözüldüğüne göre diğer üreticilerin de “güncelleme” yarışına katılması kullanıcıların yararına olabilir.

Google, Project Treble ile güncelleme sorununa çözüm getirmek için çalışmakta. Ancak görevin önemli kısmı hala üreticilerin omuzlarında. Güncelleme desteğine daha çok önem vermeye başlayan kullanıcılar da Nokia gibi firmaları tercih listesinde öne çıkarmaya başlayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11024 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android one, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim