Anlık Bildirim

Nokia, Juniper Networks'ü satın alma iddialarını reddetti

Dün CNBC; Nokia'nın 16 milyar dolar karşılığında ünlü ağ ekipmanları üreticisi Juniper Networks'ü satın alacağını iddia etmişti. Nokia bu iddiaları yalanladı.

Nokia, Juniper Networks'ü satın alma iddialarını reddetti
 

Yeni nesil 5G şebekelerine yönelik çalışmalar her geçen gün artarken Finlandiyalı Nokia Oyj de bu alandaki çalışmalara liderlik eden şirketlerden biri olarak dikkat çekiyor. 1880'den beri telekomünikasyon ekipmanları sektöründe yer alan şirket telefon birimini Microsoft'a sattığından beri nesnelerin interneti, bulut depolama ve 5G teknolojisine odaklanmaya başlamıştı. Geçen yıl yaklaşık 16.6 milyar dolar karşılığında Alcatel-Lucent'i satın alan şirketin; popüler ağ ekipmanları üreticisi Juniper Networks'ü satın alacağı iddia edilmişti.

Bu Sefer Hızlı Davrandı 

Dün ilk olarak CNBC'de yer alan iddialara göre Nokia, 16 milyar dolar karşılığında Juniper Networks'ü satın almayı planlıyordu. Bu iddiaların ardından Juniper Networks'ün hisse değerleri neredeyse yüzde 25 oranında değer kazanırken Nokia konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu tip iddialara genellikle yanıt vermeyen şirket bu kez hızlı davrandı ve ''Juniper Networks ile görüşmelerde bulunmadığı gibi, şirketin satın alınmasıyla ilgili bir teklif de hazırlamadığını" açıkladı. 
Nokia'nın açıklamasıyla birlikte iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkarken Juniper Networks'ün hisselerinin değerinde de ciddi bir düşüş meydana geldi. Şirketin hisse değerleri iddiaların ortaya atılmadan önceki 28$ seviyesine kadar geriledi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim