Anlık Bildirim

Nokia 9 PureView'un parmak izi kilidi bir paket sakızla açılabiliyor

Beş arka kameralı Nokia 9 PureView'un ekrana gömülü parmak izi tarayıcısında ciddi bir güvenlik sorunu ortaya çıktı. Cihazın kilidi başkasının parmağı veya bir paket sakızla kolayca açılabiliyor.
Nokia 9 PureView'da akıllara durgunluk verecek cinsten bir güvenlik sorunu olduğu ortaya çıktı. Üst sınıf telefonda yer alan ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı sağlıklı çalışmıyor. Cihazın kilidi sadece kayıtlı olmayan parmak izleriyle değil, bir paket sakız gibi nesnelerle kolayca  açılabiliyor.
Twitter'da hatayı gözler önüne seren bir video yayınlanırken aynı zamanda birkaç kullanıcı da cihazlarında aynı sorunun olduğunu doğruladı. Büyük olasılıkla sorun, sürüm 4.22 olarak etiketlenmiş en son Android 9 Pie güncellemesiyle ilgili.

HMD Global henüz açıklama yapmadı

Hatayı ilk gündeme getiren Twitter kullanıcısı Decoded Pixel, Nokia 9'un kilidinin henüz kaydedilmemiş bir parmak izi ile açılabildiğini söyledi. Aynı kullanıcı tarafından yayınlanan videoda, parmak izi korumasının başkasının parmağıyla ve bir paket sakız ile açıldığı görülebiliyor.
Konuyla ilgili HMD Global kanadından ise henüz bir açıklama yapılmadı. Şirketin bu problemi ortadan kaldıracak bir yama yayınlaması bekleniyor. Bu süre zarfında kullanıcıların cihazlarına yetkisiz erişimi engellemek için parmak izi kilidini devre dışı bırakmaları ve parola kullanmaları öneriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8238 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim