Anlık Bildirim

Android Oreo güncellemesi Nokia 2 modelinin performansını düşürecek

Giriş seviyesi Nokia 2 modeli Android Nougat 7.1.1 sürümüyle kutudan çıkmıştı. Cihazın Android 8 Oreo güncellemesi alacağı ancak bunun performansı etkileyebileceği söylendi.
Nokia 2, Android Oreo performans düşüşü Tam Boyutta Gör
Nokia 2 isimli akıllı telefon giriş seviyesinde uygun fiyatlı bir model olarak 2017 yılında piyasaya çıkmıştı. 1 GB RAM, 8 GB hafıza ve Snapdragon 212 gibi mütevazı donanımına rağmen Android Nougat işletim sistemine sahip. Firma tarafından gelen bilgiler cihazın Android 8 Oreo güncellemesi alacağını gösteriyor.

Güncelleme cihazın performansını etkiliyor

Nokia 2 modeli tanıtıldığında Google'ın düşük donanımlı akıllı telefonlar için geliştirdiği Android Go işletim sistemi tam olarak yayılmıştı. Cihaz Android Go ile daha optimize olarak çalışabilirdi. Kullanıcılar da bu yönde isteklerini belirttiler ama HMD Global yöneticisi yaptığı açıklamayla normal Android sürümüne sahip cihazın Go versiyonuna çevrilemeyeceğini söyledi.

Nokia, Google ve Qualcomm ile ortaklaşa çalışarak Oreo güncellemesini hazırlamış. Ancak güncelleme cihaza bazı performans sorunları yaşatıyor. Juho Sarvikas isimli yönetici, kullanıcıların önünde iki seçenek olduğunu belirtti. Kullanıcılar ya Nougat sürümünde kalıp daha iyi arayüz performansını seçecekler ya da Oreo güncellemesini yaparak yeni özelliklerden faydalanacaklar.

Oreo sürümünün getirdiği fazladan sistem yükü görünen o ki Nokia 2'yi etkilemiş. Kullanıcılar bu iki seçenek arasında karar vermek zorunda kalacak. Güncellemenin yakın bir tarihte Nokia web sitesi üzerinden paylaşılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim