Anlık Bildirim

Nissan'ın yarı otonom sürüş asistanı ProPilot Assist, daha fazla modele geliyor

Nissan'ın sürüş asistanı ProPilot Assist, dünya genelinde yalnızca 120 bin araçta kullanılıyor. Japon üretici bu yılın sonunda Qashqai ve X-Trail modellerinden başlayarak bu sayıyı arttıracak.

Nissan'ın yarı otonom sürüş asistanı ProPilot Assist, daha fazla modele geliyor Tam Boyutta Gör
 

Otomotiv sektörünün uzun vadeli planları arasında yer alan sürücüsüz araç teknolojileri henüz trafiğe çıkmaya hazır değil. Ancak yarı otonom olarak tabir edilen ve sürücü kontrolünde hem konforu hem de güvenliği arttırmaya yönelik yardımcı sistemler bir süredir bazı üreticiler tarafından sunuluyor. Bu üreticilerden biri olan Nissan’ın sunduğu ProPilot Assist, şimdilik az sayıda Nissan ve Infiniti modelinde kullanılıyor. Japon üreticinin yeni açıklamasına göre bu sayı 2018 yılından başlayarak artacak.

ProPilot Assist yarı-otonom sürüş sisteminin genişletilmesine 2018’in sonundan itibaren ilk olarak Kuzey Amerika ve Avrupa’da başlanacak. Nissan’ın en çok satan modellerinden Qashqai ve X-Trail, bu güncellemeden faydalanan ilk modeller olacak. 2022 yılının sonuna gelindiğinde ise 20 farklı pazarda 20 model şirketin ProPilot Assist sistemiyle donatılmış olacak.

Nissan’ın ProPilot teknolojisine sahip olan araçlar, çizgileri takip ederek şeridi ortalayacak, dur-kalk trafikte direksiyona ve pedallara müdahale gerektirmeden ilerleyecek, ve öndeki araçla mesafesini ölçerek hızını ona göre ayarlayabilecek. Şirketin belirttiğine göre, 2019 Nissan Altima sedan modeli de bu özelliğe sahip olarak gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim