Anlık Bildirim

Nissan'ın ekonomik markası Datsun, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor!

2012 yılında Japon üretici Nissan bünyesinde yeniden doğan ve 5 bin dolardan başlayan ekonomik modelleriyle dikkat çeken Datsun, Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Nissan'ın ekonomik markası Datsun, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor! Tam Boyutta Gör

1981 yılında üretimine resmi olarak son verilen ve 32 yıl sonra Japon otomobil devi Nissan’ın bünyesinde yeniden doğan Datsun, Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Gelişi hakkında kesin bir tarih verilmeyen fakat önümüzdeki 2 yıl içerisinde Türkiye’de satılmaya başlanacağı söylenen ekonomik Datsun modelleri Hindistan’da 5 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Japon üretici Nissan, Renault’un Dacia ile yakaladığı başarının bir benzerini altında konumlanacak Datsun ile elde etmeyi hedefliyor. İlk etapta Hindistan, Rusya ve Endonezya gibi ülkelerde satışa sunulan Datsun modelleri, 5 ila 10 bin dolar arasında değişen satış fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Datsun modelleri, özellikle Amerika’da satışların düşmesi nedeniyle Çin, Pakistan ve Türkiye gibi pazarlarda da ekonomik otomobiller olarak satışa sunulacak.

Ekonomik Datsun modelleri Türkiye'de satılacak 

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Kesin bir tarih yok ama Datsun markasını Türkiye’ye getirip mevcut bayi alt yapımızda satmayı planlıyoruz. Hem fiyatları hem de modeller Türkiye için çok uygun. Datsun markasının bünyesindeki yeni modeller düşük ÖTV dilimine de girebilir. Büyümemize önemli katkı sağlayacak. Datsun’un gelişi 2020 yılını bulabilir. Türkiye genelindeki teşkilat içinde çalışmalara başladık.

5 yıl önce küllerinden doğan Datsun, bu süre içerisinde REDI-GO, GO, GO+, ON-DO, MI-DO ve CROSS isminde 6 model geliştirdi. 1.2 litre ve altında motora sahip bu modeller şu anda Hindistan, Rusya, Güney Afrika, Endonezya ve Kazakistan’da satılıyor. Türkiye’ye gelmesi halinde en düşük yüzde 45’lik ÖTV diliminden yararlanabilecek modeller önemli satış başarısı elde edebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16371 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nissan datsun, datsun türkiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim