Anlık Bildirim
 
New York yönetimi aroma içeren elektronik sigara ürünlerini yasaklamak üzere yeni kararlar aldı. New York valisi Andrew Cuomo durumu acil icra eylemi olarak tanımlamakla beraber eylemin aromalı elektronik sigaraları yasakladığı belirtiliyor.

Cuomo elektronik sigara üreticilerinin ve mağazalarının, kasten ve umarsızca hareket ettiğini ve genç kitleyi etkisi altına almaya çalıştığını belirtiyor.

Genç bireylerin elektronik sigara tüketimi artıyor


Vali Cuomo Sağlık Bakanlığı verilerine işaret etti ve elektronik sigara tüketim eğrilerinin dik bir biçimde yukarı tırmandığını işaret etti. Yetkililerin yaptıkları açıklamalara göre lise öğrencilerinin yaklaşık yüzde 27'si elektronik sigara kullanıyor. 2014 yılında bu oranın %160 daha az olduğu belirtiliyor.

Ayrıca eyalette ikamet eden gençlerin %19'unun aromalı ürünler nedeniyle elektronik sigarayı denedikleri ve gençlerin %27'sinin elektronik sigarayı bu aromalı ürünler sebebiyle kullanmaya devam ettiği belirtiliyor.




Karar neticesinde elektronik sigara üreticilerinin ve satıcılarının sadece aromasız ürünleri satabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte elektronik sigara tedarikçilerinin üzerindeki denetim ve yasal yükümlülükler artacak gibi duruyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3576 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim haberleri, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim